Ελλάδα

Έγκλημα στην Ηλεία: Ψάχνουν απαντήσεις στο φονικό όπλο, αναζητούν τον δράστη στο φιλικό περιβάλλον - Το θύμα έπαιρνε δυο συντάξεις

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία του 68χρονου επιχειρηματία - Αναζητούν το κίνητρο, «βλέπουν» τα λεφτά - «99% τον σκότωσε δικός του άνθρωπος», λένε πηγές

Στο φιλικό περιβάλλον του θύματος αναζητείται ο δράστης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το όπλο και το κίνητρο του εγκλήματος θα λύσει το «γρίφο» γύρω από τον δράστη του άγριου φονικού με θύμα τον 68χρονο άνδρα που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέσα στο σπίτι του στην Εφύρα Ηλείας.

Αυτό εκτιμούν αστυνομικές πηγές που επισημαίνουν ότι αν αυτά τα δύο βρεθούν τότε θα εμφανιστεί αυτομάτως στο κάδρο της σκηνής του εγκλήματος και η εικόνα του δολοφόνου.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως το φονικό όργανο με το οποίο ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 68χρονου κατάφερε 40 τραύματα στο θύμα μπορεί να... μιλήσει και να δώσει απαντήσεις.

Το όπλο: Μακρύ ξύλο, καδρόνι ή τάβλα

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί πως παρά τις έρευνες της αστυνομίας το όπλο με το οποίο έγινε ο φόνος δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Με βάση τα ευρήματα στη σορό του άτυχου άνδρα, οι έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα μακρύ ξύλο που παραπέμπει είτε σε καδρόνι είτε σε τάβλα.

Το όργανο, με το οποίο προκλήθηκαν τα τραύματα στο θύμα, ο δράστης ή το έκρυψε επιμελώς ή το εκσφενδόνησε σε κάποιο σημείο της περιοχής,. όπου η υπάρχουσα πυκνή βλάστηση το κρύβει πολύ καλά και δεν είναι εύκολο να το βρουν οι αστυνομικοί.

Το κίνητρο μυστηριώδες

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, ένα δεύτερο ζήτημα στο οποίο εστιάζουν οι διωκτικές αρχές είναι το κίνητρο του δολοφόνου. Συγγενείς και συγχωριανοί υποστηρίζουν πως ο εκλιπών δεν είχε ιδιαίτερες κόντρες με κάποιον, ούτε υπήρχε κάποιος προφανής λόγος να θέλει κάποιος το κακό του.

Ο 68χρονος μετά από τις σπουδές του στην Γαλλία, βρέθηκε στην Σουηδία όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Εκεί είχε ένα τροχαίο, και μετά από λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο εκλιπών ήταν αυτάρκης, και όπως χαρακτηριστικά, δήλωσαν όσοι τον γνώριζαν δεν είχε ανάγκη από κανέναν αφού εκτός των άλλων λάμβανε δύο συντάξεις: Μία από την Ελλάδα και μία από τη Σουηδία, όπου είχε εργαστεί ως αρχιτέκτονας για πολλά χρόνια.

Μπορεί η σχετικά καλή οικονομική του κατάσταση, να αποτέλεσε το κίνητρο του δολοφόνου; Ασφαλώς και αυτό το σενάριο εξετάζεται ενδελεχώς από την αστυνομία, η οποία εξακολουθεί να έχει στραμμένο το βλέμμα της σε άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του, αφού όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά από αξιόπιστη αστυνομική πηγή «κατά 99,9%, δικός του άνθρωπος τον έφαγε».

Προσχεδιασμένος ο φόνος; - Σβήστηκαν ίχνη;

Η σκηνή του εγκλήματος, δηλαδή το εσωτερικό του σπιτιού στο οποίο διέμενε το θύμα , αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ή δολοφονία να μην ήταν μία πράξη θυμού που έγινε εν βρασμώ, αλλά ένα προσχεδιασμένο έγκλημα ο δράστης του οποίου είχε υπολογίσει και την τελευταία λεπτομέρεια.

Για παράδεδιγμα προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δίπλα στο κρεβάτι, όπου βρέθηκε το θύμα από τον αδελφό του, εντοπίστηκαν μεν κηλίδες αίτματος οι οποίες, όμως είναι πολύ λίγες αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό και το μένος των χτυπημάτων που δέχθηκε

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εικόνα της σορού του άτυχου άνδρα η οποία ήταν αρκετά επιμελημένη και εκ πρώτης όψεως δεν παρέπεμπε σε δολοφονία, οδηγούν στο συμπέρασμα, πως ο δράστης ή οι δράστες της στυγερής δολοφονίας μετά την αποτρόπαια πράξη τους, επιχείρησαν να καθαρίσουν τα αίματα αλλά και να σβήσουν όλα τα υπόλοιπα ίχνη, προκειμένου ο θάνατος του 68χρονου συνταξιούχου να μοιάζει ως αυτοκτονία.

Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, οι οποίες είναι πολυεπίπεδες.

Συγκεκριμένα, μετά τα αδέλφια του 68χρονου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, χθες κλήθηκαν να καταθέσουν άτομα από το χωριό και την γύρω περιοχή που μπορεί να βοηθήσουν την αστυνομία στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Τις πύλες του Α.Τ. Αμαλιάδας πέρασαν δυο άτομα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον 68χρονο, το μοιραίο βράδυ της περασμένης Δευτέρας και λίγη ώρα πριν την δολοφονία του, αφού με βάση την ιατροδικαστική έκθεση, η δολοφονία έλαβε λίγη χώρα προτού, ο αδελφός του 68χρονου, τον αντικρίσει νεκρό στο πάτωμα του σπιτιού του.

Σήμερα το τελευταίο αντίο

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 11 π.μ. πρωί θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Εφύρα η κηδεία του 68χρονου.

Τον άτυχο άνδρα θα οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία, αδέρφια, ανίψια και λοιποί συγγενείς και φίλοι από το χωριό αφού ο 68χρονος ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός, χωρίς έχθρες και κανένας στον χωριό δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το άσχημο τέλος του, αφού βρέθηκε δολοφονημένος με πάνω από 40 τραύματα σε όλο το κεφάλι.

Δείτε επίσης