Ελλάδα

Καβάλα: Το θέατρο του καθ' ομολογία δολοφόνου - Όλο το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη στάση του δράστη, τις σχέσεις του με το θύμα και τις κινήσεις του την ημέρα του φονικού

Καβάλα:  Το θέατρο του καθ' ομολογία δολοφόνου - Όλο το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την Χρυσούπολη της Καβάλας με θύμα έναν 52χρονο πατέρα, ο οποίος φαινόνταν ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία και έφθασαν στον 25χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως ήταν αυτός που έστησε ενέδρα στον 52χρονο και τον εκτέλεσε τη στιγμή που έβγαινε από τον αυτοκίνητό του.

Η αυλή του εργοστασίου μαρμάρου, όπου πριν λίγο καιρό δράστης και θύμα ήταν συνάδελφοι, μετατράπηκε σε σκηνή εγκλήματος από τον 25χρονο ο οποίος σκότωσε τον πατέρα δύο παιδιών πυροβολώντας τον με καραμπίνα στην καρδιά.

Οι πληροφορίες λένε πως ο νεαρός υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τον 52χρονο γιατί τον θεωρούσε υπεύθυνο για την απόλυσή του. Οι δύο άνδρες εργάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο και όπως είπε ο συλληφθείς πριν τέσσερις μήνες τον έδιωξαν. Από τότε, όπως ισχυρίστηκε, ο 25χρονος σχεδίαζε το φονικό.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την διερεύνηση της δολοφονίας δεν αρκούνται στην ομολογία του συλληφθέντα, αλλά αναζητούν τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον δράστη στο έγκλημα.

Ήδη, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, από την έρευνα έχουν προκύψει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ερωτικό κίνητρο πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία. Και αυτό γιατί, όπως λέγεται μεταξύ των δύο ανδρών υπήρχε και προσωπική αντιζηλία για μία γυναίκα. Δράστης και θύμα είναι πιθανό να έκαναν και παρέα η οποία σταμάτησε κάποια στιγμή λόγω των προσωπικών διαφορών και των προστριβών μεταξύ τους.

Υπάρχουν, επίσης και μαρτυρίες οι οποίες υποβαθμίζουν τη σημασία των όσων συνέβησαν στο εργοστάσιο μαρμάρου όπου δολοφονήθηκε ο 52χρονος. Οι προστριβές που είχαν στη δουλειά, λένε, δεν ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον ένα από τους δύο στο έγκλημα. Απορρίπτουν τα περί bullying που έκανε το θύμα στον φερόμενο ως δράστη και ισχυρίζονται ότι ο 25χρονος στην πραγματικότητα δεν απολύθηκε, αλλά παραιτήθηκε και έπιασε δουλειά σε άλλη επιχείρηση.

Οι ίδιοι μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα θέατρο που έπαιζε ο καθ' ομολογίαν δράστης μετά το έγκλημα και επισημαίνουν ότι την ημέρα της δολοφονίας ο 25χρονος πήγε στη δουλειά του με μηχανή.

Το καρτέρι και η φυγή με τη μηχανή

Αυτό που είχαν καταλάβει οι έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πριν ακόμα ομολογήσει ο νεαρός ήταν ότι ο δολοφόνος γνώριζε την ακριβή ώρα που ο 52χρονος πήγαινε για δουλειά στο εργοστάσιο μαρμάρου και του είχε στήσει καρτέρι τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί λένε πως μετά τη δολοφονία ο δράστης τράπηκε σε φυγή μέσα από χωράφια με καλαμπόκια. Μάλιστα, αναφέρουν πως κάμερες ασφαλείας της περιοχής κατέγραψαν τον αναβάτη μίας μοτοσικλέτας να κινείται ύποπτα σε σημείο, από το οποίο θα μπορούσε να έχει διαφύγει ο δολοφόνος.

Δεν υπήρχε απόλυση

Συνάδελφος του 25χρονου υποστηρίζει πως δεν υπήρξε απόλυση του νεαρού, ο οποίος στην πραγματικότητα παραιτήθηκε και έπιασε δουλειά σε άλλη επιχείρηση στην Καβάλα.

Όπως ισχυρίζεται ο εν λόγω μάρτυρας την ημέρα της δολοφονίας ο 25χρονος, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, έπαιζε ένα θέατρο. Συγκεκριμένα, ο νεαρός ήταν ανήσυχος και αναρωτιόταν: ποιος μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλο κακό; ποιος θα μπορούσε να σκοτώσει και να αφήσει ορφανά δύο παιδιά;

«Είχαν κάποιες προστριβές στην παραγωγή, αλλά είναι του λεπτού αυτά μέσα στη δουλειά. Ο 25χρονος υπέγραψε οικειοθελή απόλυση και πήγε σε μια άλλη επιχείρηση με μάρμαρα για δουλειά. Την ημέρα της δολοφονίας, πήγε στις 07:00 με την μηχανή για δουλειά και όχι με το λεωφορείο που πηγαίνουν συνήθως οι εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης