Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Χαρακτηρίζει σενάριο τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος

Αθώοι δήλωσαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του - Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους δύο αστυνομικοί.

Μένιος Φουρθιώτης: Χαρακτηρίζει σενάριο τις κατηγορίες και δηλώνει  αθώος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε την επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης Μένιου Φουρθιώτη με την εξέταση αστυνομικών.

Η υπόθεση που εκδικάζεται με βασικό κατηγορούμενο τον τηλεπαρουσιαστή και ακόμα τρεις συγκατηγορούμενούς του αφορά τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στην μονοκατοικία του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021.

Λαμβάνοντας το λόγο αυπό το δικαστήριο για να τοποθετηθεί επιγραμματικά επί των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Μένιος Φουρθιώτης είπε: «Είμαι αθώος, θα αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της δίκης ότι πρόκειται για σενάριο των αστυνομικών αρχών».

Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του τηλεπαρουσιαστή.

Πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν μάρτυρες συνήγοροι έθεσαν εκ νέου αίτημα διακοπής της δίκης. Το αίτημα, ωστόσο, δεν έγινε δκεκτό από το δικαστήρο με την πρόεδρο να επισημαίνει από έδρας πως υπάρχει ζήτημα με το 18μηνο προφυλάκισης δυο εκ των κατηγορουμένων, το οποίο συμπληρώνεται άμεσα.

Στη συνέχεια, οι συνήγοροι έθεσαν διάφορα αιτήματα περί ακυρότητας και για κάποια από αυτά η έδρα επιφυλάχθηκε να αποφασίσει ενώ άλλα τα απέρριψε.

Οι καταθέσεις

Πρώτος κατέθεσε αστυνομικός, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021 εντόπισε ύποπτη μοτοσικλέτα στην περιοχή της Κηφισιάς. Η μοτοσικλέτα θεωρήθηκε ύποπτη και σε αυτή επέβαιναν δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή, οι οποίο φέρονται να πυροβολούσαν κατ' εντολή του το σπίτι του στο Διόνυσο.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία μόλις οι κατηγορούμενοι είδαν το σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να σταματήσουν, εξαπέλυσαν επίθεση με Καλάσνικοφ εναντίον τους. Ευτυχώς από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε τραυματισμός ή θάνατος.

Ο μάρτυρας αναφερόμενος σε αυτό το περιστατικό είπε: «Στις 16 Απριλίου ήμουν σε υπηρεσία στη Κηφισιά και στη 01:15 τα ξημερώματα εντοπίσαμε μια μοτοσυκλέτα ύποπτη με δυο αναβάτες, η οποία δεν είχε πινακίδες και δεν λειτουργούσε το πίσω φως της. Προσεγγίσαμε την μοτοσυκλέτα και τους κάναμε σήμα να σταματήσουν. Γίναμε αντιληπτοί. Γύρισαν μας είδαν και τους είδαμε. Κοίταξε ο ένας τον άλλον και κατάλαβαν τι συμβαίνει. Εκείνη τη στιγμή ο συνοδηγός είχε ένα σάκο στα πόδια του, είδα μακρύκανο όπλο μέσα σε αυτόν. Είδα τη κάνη του όπλου. Έστριψε το σώμα του αριστερά μας σημάδεψε και προέβη σε πυροβολισμός. Η απόσταση που είχαμε αρχικά από τους δράστες ήταν 10 με 15 μέτρα. Αν δεν είχαμε επιβραδύνει θα μας είχαν πετύχει. Φορούσαν κράνη. Από το σωματότυπό τους μπορούσα να διακρίνω ότι ήταν εύσωμοι. Μετά το συμβάν πέταξαν το σάκο που κρατούσαν».

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, υποστήριξε καταθέτοντας: «Ήμουν σε υπηρεσία στις 15 Απριλίου. Λάβαμε κλήση ότι οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν πυροβολισμούς στη Λ. Θησέως. Πήγαμε και οι συνάδελφοι μας έδειξαν ένα σάκο που είχαν πετάξει οι δράστες. Μας περιέγραψαν το περιστατικό και εμείς μετά αναζητήσαμε και βρήκαμε τους κάλυκες. Εξετάσαμε τα πειστήρια και τα μεταφέραμε στο τμήμα».

Η υπεράσσπιση αμφισβήτησε τα όσα υποστήριξαν οι δύο μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Μάλιστα, ο δικηγόρος Κ. Γώγος,συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων ζήτησε ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Δείτε επίσης