Ελλάδα

Κακοποίηση βρέφους στη Μεσσηνία: Σοκάρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ - Για «κακιά στιγμή» μιλά ο 20χρονος - Βαρύ το κατηγορητήριο

Οι γιατροί είδαν «σημάδια κακοποίησης» του μωρού, δίνουν τιτάνια μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή - «Δεν ήξερα πως να διαχειριστώ το κλάμα», κατέθεσε ο κατηγορούμενος πατέρας - Αύριο η απολογία του

Κακοποίηση βρέφους στη Μεσσηνία: Σοκάρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ - Για «κακιά στιγμή» μιλά ο 20χρονος - Βαρύ το κατηγορητήριο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την κακοποίηση που υπέστη το μόλις 4 μηνών βρέφος από τη Μεσσηνία που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και οι γιατροί δίνουν μάχη να το κρατήσουν στη ζωή.

Στο διαβιβαστικό, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πατέρα και της μητέρας του παιδιού, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: ότι το κοριτσάκι το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου, όταν διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας «ήταν ωχρό με άρρυθμη αναπνοή, ληθαργικό, με ήπια αντίδραση στα επώνυμα ερεθίσματα», σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν το παιδάκι, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» οι γιατροί καταθέτουν ότι με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, το βρέφος «παρουσίαζε σημάδια κακοποίησης».

Ο πατέρας μιλά για «κακιά στιγμή»

Η υπόθεση με την κακοποίηση του βρέφους έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, η οποία αναμένει με ενδιαφέρον να μάθει τι θα ισχυριστεί αύριο που θα απολογηθεί στον ανακριτή Κυπαρισσίας ο 20χρονος πατέρας του παιδιού που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ενδοοικογενειακή βία

Λίγο πριν την απολογία του ο νεαρός κάνει λόγο για «κακιά στιγμή», καθώς δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει το κλάμα του παιδιού και είναι σε άσχημη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος πατέρας συνελήφθη με την κατηγορία περί ενδοοικογενειακής βίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, αφού μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους που βρίσκεται σε χωρίο της Τριφυλίας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια.

Σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων. Και η μητέρα αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή.

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το 4 μηνών κοριτσάκι, που έχει διασωληνωθεί, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά.

Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

Όπως αναφέρει το best-tv.gr σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας ο πατέρας φρόντιζε το 4 μηνών κοριτσάκι ενόσω η σύζυγός του εργαζόταν.

Το μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας. Καθώς το παιδί είχε σπασμούς διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου μετά από εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής του κρίνοντας πως πρέπει να διασωληνωθεί και να φύγει για Νοσοκομείο της Αττικής.

Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ

Σοκάρουν όσα αποκαλύπτονται από το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ και παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

«Περί ώρα 21.30 της 24ης/9/2022 η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Καλαμάτας ότι περί ώρα 18.45 διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το ανωτέρω βρέφος ωχρό με άρρυθμη αναπνοή, ληθαργικό, με ήπια αντίδραση στα επώδυνα ερεθίσματα. Το βρέφος συνοδευόταν κατά τη διακομιδή του με το ασθενοφόρο από τη μητέρα του, ενώ με ιδιωτικό όχημα προσήλθε στον χώρο του Γ.Ν. Καλαμάτας και ο σύμβιός της».

«Η μητέρα ερωτώμενη σχετικά ανέφερε ότι επιστρέφοντας στην οικία τους από την περιοχή Κοπανακίου, όπου εργάζεται σε καφετέρια περί 16:15 ώρα της 25-09-2022, είδε το παιδί να μελανιάζει και να τσιρίζει και έτσι με το πατέρα του αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείου Κυπαρισσίας».

Μετά το πέρας των εξετάσεων όπως αναφέρεται «Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων το παθόν βρέφος αντιμετωπίστηκε βάσει ιατρικών πρωτοκόλλων (διασωλήνωση και φαρμακευτική αγωγή), ξεκίνησε η διακομιδή του περί ώρα 21.00 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Οι γονείς του βρέφους, με φιλικό τους ζευγάρι, ακολούθησαν με ιδιωτικό όχημα.»

Στη συνέχεια περιγράφονται όσα προκύπτουν από τις εξετάσεις που έγιναν στο βρέφος «Αναφορικά με τα μάτια, πολλαπλές, πολλαπλές ένδω και πάρα αμφιβληστροειδικές κηλιδώσεις αιμορραγίες, ως επί συνδρόμου κακοποιημένου βρέφους, ενώ από διενεργηθείσα αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Επίσης διαπιστώθηκε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας και ολιγάριθμα στοιχεία υπαραχνοειδούς περιοχής. Επίσης διαπιστώθηκε κάταγμα 3ου και 4ου πλευρικού τόξου αριστερά. Σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις των ιατρών που εξέτασαν το βρέφος, αυτό παρουσίαζε σημάδια κακοποίησης.» και καταλήγει: «Λόγω της κλινικής εικόνας του παθόντος βρέφους, καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτή προέκυψε, κρίθηκε από την Υπηρεσία αναγκαίος ο εντοπισμός και προσαγωγή των γονέων του στην Υπηρεσία μας. Κατόπιν σχετικού αιτήματος, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ανηλίκων / Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, αφού είχε αφιχθεί το ασθενοφόρο και προσήχθησαν στην Υπηρεσία μας».

Δείτε επίσης