Ελλάδα

Λίμνη Κρεμαστών: Ειδικό υποβρύχιο με ρομποτικές κάμερες «βουτάει» στον βούρκο για τον εντοπισμό της 48χρονης μητέρας

Ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες ψάχνουν σε βάθος 80-90 μέτρων να βρουν την άτυχη γυναίκα - Έρευνες για 5η ημέρα σε δύσκολες συνθήκες - Στη μάχη υποβρύχιο drone

Λίμνη Κρεμαστών: Ειδικό υποβρύχιο με ρομποτικές κάμερες «βουτάει» στον βούρκο για τον εντοπισμό της 48χρονης μητέρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης Ευρυδίκης, η οποία όπως όλα δείχνουν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται στη λίμνη Κρεμαστών.

Οι δύτες όλες αυτές τις ημέρες σαρώνουν την περιοχή της λίμνης, με τις προσπάθειες τους όμως να παραμένουν άκαρπες.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης στην περιοχή έφτασε το υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας της ΟΦΚΑΘ από την Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο επιχειρούσαν επί δύο ημέρες και οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού. Παρόλο που εγκυμονεί ο κίνδυνος και για τους δύτες από τα φερτά υλικά που υπάρχουν στη λίμνη, δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν επαρκώς.

Το drone έχει δραστικό βεληνεκές στα 150 μέτρα, με τα 100 μέτρα να είναι μία μέση απόσταση που θα μπορούσε να είναι εύχρηστο και να παίρνει εντολές για να κινείται χωρίς προβλήματα. Επιπλεόν, είναι ευλύγιστο και έχει 4 κινητήρες – έλικες, κάμερα και φωτισμό led, και θα μπορούσε να σαρώσει τον βυθό χωρίς προβλήματα. Το drone θα κατέβει ακριβώς στο στίγμα που έχει δώσει ο Ερυθρός Σταυρός.

Πρόεδρος ΟΦΚΑΘ: «Σε 10 λεπτά θα κατέβει το drone στα 90 μέτρα»

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την επιχείρηση με το drone στη λίμνη Κρεμαστών.

«Το drone θα αντέξει να κατέβει σε τέτοιο βάθος, είναι δοκιμασμένο σε τέτοιες καταστάσεις και έχουμε βρει πολλά πράγματα που έχουμε ψάξει. Το θέμα είναι αν θα μας αφήσουν τα φερτά υλικά. Μας είπαν από το Λιμενικό ότι έχει πολλά ξύλα και πέτρες, η λάσπη δε μας τρομάζει γιατί έχουμε τα φώτα. Μας τρομάζει μόνο αν κολλήσει κάπου από τα δέντρα», ανέφερε αρχικά.

Για τις καιρικές συνθήκες είπε ότι, «δεν μας νοιάζει εάν έχει μία απλή βροχή. Ο χειριστής θα μπει μέσα στη βάρκα, και θα το κάνει. Εάν έχει κεραυνούς και αέρα δεν θα μπορέσουμε. Όταν μας δείξουν το στίγμα, το drone θα κατέβει σε 10 λεπτά στα 90 μέτρα».

«Η εθελοντική ομάδα του ΟΦΚΑΘ είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Αν ξεκινήσουμε από την Αττική, ήμασταν παρόντες στην φωτιά, στον μεγάλο σεισμό της Λάρισας, στην κακοκαιρία στην Καρδίτσα, και φέτος ήμασταν στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που αγνοείται ένας τουρίστας», κατέληξε ο κ. Ράμμος.

Δείτε επίσης