Ελλάδα

Εργατικό δυστύχημα στην Κέρκυρα - «Θάφτηκε ζωντανός κάτω από τριαξονικό με χώμα»

Πώς έγινε το δυστύχημα - Εκτίμηση ότι ο θάνατος του 50χρονου ήταν ακαριαίος

Εργατικό δυστύχημα στην Κέρκυρα - «Θάφτηκε ζωντανός κάτω από τριαξονικό με χώμα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 50χρονο μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά, καθώς ο άτυχος άνδρας αλβανικής καταγωγής θάφτηκε ζωντανός μετά από κατολίσθηση σε εργοτάξιο στο Σιδάρι.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Θεοφάνης Σκέμπρης μιλώντας στο GRTimes, «βρισκόταν μέσα στην πισίνα στο εργοτάξιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε βάθος τριών μέτρων και εκτελούσε εργασίες. Δίπλα στην πισίνα υπήρχε σκαπτικό μηχάνημα το οποίο συγκέντρωνε μεγάλη ποσότητα χώματος. Πιθανόν λόγω της βροχής το έδαφος κατέρρευσε και τα χώματα τον καταπλάκωσαν, τον έθαψαν κυριολεκτικά ζωντανό» ανέφερε.

Πιθανόν ακαριαίος ο θάνατος – «Καρφώθηκε σίδερο στο κεφάλι του»

Ο κ. Σκέμπρης εκτίμησε ότι πιθανόν ο θάνατος του εργάτη να ήταν ακαριαίος, καθώς όπως διευκρινίζει «την ώρα της κατολίσθησης καρφώθηκε ένα σίδερο στο κεφάλι του. Επιπλέον η ποσότητα του χώματος που τον πλάκωσε ήταν πολύ μεγάλη. Τον καταπλάκωσε ολόκληρο τριαξονικό φορτηγό με χώματα. Χρειάστηκε σκαπτικό μηχάνημα για τον απεγκλωβισμό του».

Ο αντιδήμαρχος ερωτηθείς κατά πόσο το εργοτάξιο πληρούσε τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τους εργαζόμενους ανέφερε ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζει.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του νεκρού άνδρα, με 12 πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα, όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε επίσης