Ελλάδα

Πανεπιστημιούπολη: Η δόκιμη έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις των αστυνομικών στους κακοποιούς - Της πέρασαν χειροπέδες

Στέκι παρανομίας οι φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη - Κατειλημμένος από κακοποιούς όλος ο 4ος όροφος, 22 συλλήψεις - Ο δράστης επιτέθηκε σε Ανθυπαστυνόμο - Τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε

Πανεπιστημιούπολη: Η δόκιμη έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις των αστυνομικών στους κακοποιούς - Της πέρασαν χειροπέδες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία δόκιμη αστυφύλακας συνελήφθη κατά την ευρεία επιχείρηση της ΕΛΑΣ, η οποία ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Τρίτης στην Πολυτεχνειούπολη, παρουσία εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αστυφύλακας συνελήφθη για υπόθαλψη του 30χρονου Αλβανού, που επιτέθηκε με το κατσαβίδι στην Ανθυπαστυνόμο, η οποία τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό όπλο της και τον τραυμάτισε. Συγκεκριμένα, η δόκιμη ήταν επιφορτισμένη να δίνει πληροφορίες στους δράστες, αναφορικά με τις κινήσεις των αστυνομικών.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης είχαν μετατραπεί σε στέκι παρανομίας, καθώς κακοποιοί είχαν καταλάβει όλο τον 4ο όροφο, με την Αστυνομία να εντοπίζει όπλα και να προχωράει σε 22 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 22 συλλήψεις, οι 13 στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε διπλανά σπίτια.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Της επιτέθηκε με κατσαβίδι και τον πυροβόλησε

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκε ένα σοκαριστικό αιματηρό επεισόδιο.

Στην παρακάνω φωτογραφία απεικονίζεται ο 30χρονος Αλβανός, σεσημασμένος για ναρκωτικά και ληστείες, ο οποίος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε Ανθυπαστυνόμο, που τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο και τον τραυμάτισε.

Πανεπιστημιούπολη: Αυτός είναι ο σεσημασμένος Αλβανός που επιτέθηκε στην Ανθυπαστυνόμο με κατσαβίδι - Τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο
Πανεπιστημιούπολη

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Πανεπιστημιούπολη

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Πανεπιστημιουπολη

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Πανεπιστημιουπολη

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πανεπιστημιούπολη
Πανεπιστημιούπολη
Πανεπιστημιούπολη
Πανεπιστημιούπολη

Δείτε επίσης