Ελλάδα

Πολυτεχνειούπολη: Τρεις συμμορίες είχαν στήσει γκέτο στη φοιτητική εστία - Έκαναν face control, απειλούσαν με όπλα

Τουλάχιστον εννέα ηγετικά στελέχη έμεναν μόνιμα στις εστίες - Έδιωχναν τους φοιτητές ακόμη και υπό την απειλή όπλου και καταλάμβαναν τα δωμάτια - Διακινούσαν ναρκωτικά και μέσα στο Πανεπιστήμιο

Πολυτεχνειούπολη: Τρεις συμμορίες είχαν στήσει γκέτο στη φοιτητική εστία - Έκαναν face control, απειλούσαν με όπλα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρεις συμμορίες είχαν στήσει «γκέτο» στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη από το 2019, όπως προέκυψε μετά τη χθεσινή ευρεία επιχείρηση στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης εξάρθρωσης τριών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και διακινούσαν ναρκωτικά, συνελήφθησαν συνολικά 32 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη.

Η δράση των συμμοριών είχε τρομοκρατήσει τους φοιτητές, οι οποίοι δέχονταν απειλές και λόγω φόβου δεν προχωρούσαν σε επώνυμες καταγγελίες. Μάλιστα, οι δράστες δεν είχαν διστάσει να απειλήσουν με όπλο έναν φοιτητή.

Πως δρούσε η κάθε συμμορία

Οι τρεις συμμορίες διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

Η πρώτη συμμορία είχε 9 μέλη και εμπλέκεται σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Η δεύτερη συμμορία είχε 24 μέλη, τα οποία είχαν διαπράξει 27 ληστείες.
Η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε άτομα.

Πολυτεχνειούπολη

Πολυτενειούπολη 3

Πολυτεχνειουπολη 4

Πολυτεχνειούπολη 5 Πολυτεχνειούπολη 6 Πολυτεχνειούπολη 7

Ήλεγχαν τους πάντες με face control

Ενδεικτικό της κατάστασης ανομίας που είχαν δημιουργήσει οι εγκληματικές συμμορίες στον πανεπιστημιακό χώρο είναι ότι, από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε αυτόν.

Τουλάχιστον εννέα ηγετικά στελέχη έμεναν μόνιμα στις φοιτητικές εστίες και περίπου 12 σταδιακά. Δεν είχαν συγκεκριμένα δωμάτια, διάλεγαν όποια ήθελαν, με τη βία έδιωχναν τους φοιτητές και τα καταλάμβαναν. Μάλιστα, φαίνεται πως είχαν δημιουργήσει το δικό τους γκέτο, αφού έκαναν face control για το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε. Στην περίπτωση που δεν γνώριζαν κάποιον, του έκαναν έλεγχο για να διαπιστώσουν την ταυτότητά του. Είχαν φτάσει στο σημείο να απειλήσουν φοιτητή με όπλο.

Ο 'Εσκο και η 22χρονη ερωμένη του

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώνει η σχέση του αρχηγού της συμμορίας, Έσκο, με μία νεαρή δόκιμο η οποία φαίνεται πως ούσα πρακτικά ασκούμενη στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου, ενημέρωνε τα μέλη για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή αστυνομικός προερχόταν από «αστυνομική οικογένεια», ενώ σε λίγες ημέρες θα ορκιζόταν στο Σώμα, αλλά την πρόλαβε η σύλληψη.

κακοποιοι5
κακοποιοι5
κακοποιοι4
κακοποιοι3
κακοποιοι2
κακοποιοι1
κακοποιοι6

Δείτε επίσης