Ελλάδα

Ζωγράφου: Βίαζαν γυναίκες μπροστά στα παιδιά τους - Σκληροί κακοποιοί οι «εγκέφαλοι», έστησαν το γκέτο τους με face control

Κατηγορούμενοι για τέσσερις περιπτώσεις βιασμών σε σπίτια στα Βόρεια και Νότια Προάστια οι αρχηγοί των συμμοριών - Διακινούσαν ναρκωτικά μες στο Πανεπιστήμιο - Απειλούσαν φοιτητές με όπλα και έκαναν κατάληψη στα δωμάτια

Ζωγράφου: Βίαζαν γυναίκες μπροστά στα παιδιά τους - Σκληροί κακοποιοί οι «εγκέφαλοι», έστησαν το γκέτο τους με face control
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκάρουν το Πανελλήνιο τα στοιχεία για τους σκληρούς κακοποιούς, που κρύβονταν στην παλιά φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη, μετατρέποντάς την σε άντρο παρανομίας. Οι τρεις συμμορίες διακινούσαν ναρκωτικά ακόμη και μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, έκαναν face control σε όλους όσους έμπαιναν σε αυτό και απειλούσαν με τη χρήση όπλων.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν να ανεβάζουν στα Social Media στιγμιότυπα τόσο από το γκέτο που είχαν στήσει στην εστία, με όπλα, λεφτά και ναρκωτικά, καθώς και από τη... χλιδάτη ζωή τους, κάνοντας βόλτες με Mercedes.

Νεότερες δε πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια από τα 9 αρχηγικά στελέχη των 3 συμμοριών έχουν κατηγορηθεί για 4 περιπτώσεις βιασμών σε σπίτια στα Βόρεια και στα Νότια Προάστια το 2011. Πιο αναλυτικά, «μπούκαραν» σε διαμερίσματα, όπου ζούσαν ολόκληρες οικογένειες, για να ληστέψουν και βίαζαν τις γυναίκες μπροστά στα μάτια των παιδιών τους και των συζύγων τους.

Σκληρό γκέτο

Τρεις συμμορίες είχαν στήσει «γκέτο» στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη από το 2019, όπως προέκυψε μετά τη χθεσινή ευρεία επιχείρηση στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης εξάρθρωσης τριών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και διακινούσαν ναρκωτικά, συνελήφθησαν συνολικά 32 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη.

Η δράση των συμμοριών είχε τρομοκρατήσει τους φοιτητές, οι οποίοι δέχονταν απειλές και λόγω φόβου δεν προχωρούσαν σε επώνυμες καταγγελίες. Μάλιστα, οι δράστες δεν είχαν διστάσει να απειλήσουν με όπλο έναν φοιτητή.

Πως δρούσε η κάθε συμμορία

Οι τρεις συμμορίες διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

Η πρώτη συμμορία είχε 9 μέλη και εμπλέκεται σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Η δεύτερη συμμορία είχε 24 μέλη, τα οποία είχαν διαπράξει 27 ληστείες.
Η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε άτομα.

Πολυτεχνειούπολη
Πολυτενειούπολη 3
Πολυτεχνειουπολη 4
Πολυτεχνειούπολη 5

Ήλεγχαν τους πάντες με face control

Ενδεικτικό της κατάστασης ανομίας που είχαν δημιουργήσει οι εγκληματικές συμμορίες στον πανεπιστημιακό χώρο είναι ότι, από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε αυτόν.

Τουλάχιστον εννέα ηγετικά στελέχη έμεναν μόνιμα στις φοιτητικές εστίες και περίπου 12 σταδιακά. Δεν είχαν συγκεκριμένα δωμάτια, διάλεγαν όποια ήθελαν, με τη βία έδιωχναν τους φοιτητές και τα καταλάμβαναν. Μάλιστα, φαίνεται πως είχαν δημιουργήσει το δικό τους γκέτο, αφού έκαναν face control για το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε. Στην περίπτωση που δεν γνώριζαν κάποιον, του έκαναν έλεγχο για να διαπιστώσουν την ταυτότητά του. Είχαν φτάσει στο σημείο να απειλήσουν φοιτητή με όπλο.

Ο «'Εσκο» και η 22χρονη ερωμένη του

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώνει η σχέση του αρχηγού της συμμορίας, Έσκο, με μία νεαρή δόκιμο η οποία φαίνεται πως ούσα πρακτικά ασκούμενη στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου, ενημέρωνε τα μέλη για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή αστυνομικός προερχόταν από «αστυνομική οικογένεια», ενώ σε λίγες ημέρες θα ορκιζόταν στο Σώμα, αλλά την πρόλαβε η σύλληψη.

κακοποιοι5
κακοποιοι5
κακοποιοι4
κακοποιοι3
κακοποιοι2
κακοποιοι1
κακοποιοι6

Δείτε επίσης