Ελλάδα

Πολυτεχνειούπολη: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 23 συλληφθέντες κακοποιούς - Ποινική δίωξη για κακούργηματα και πλημμελήματα

Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν - Στο Αυτόφωρο την Πέμπτη όσοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες

Πολυτεχνειούπολη: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 23 συλληφθέντες κακοποιούς - Ποινική δίωξη για κακούργηματα και πλημμελήματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους 23 από τους 32 συνολικά συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, για τους οποίους η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις για σωρεία αδικημάτων.

Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι: Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

Στους κατηγορούμενους στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα, οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες αλλά και οι συγγενείς τους δεν δίστασαν να προκαλέσουν με τη στάση τους και ειδικότερα, όταν αντιλήφθηκαν ότι τους περίμεναν δημοσιογράφοι.

Γκέτο

Τρεις συμμορίες είχαν στήσει «γκέτο» στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη από το 2019, όπως προέκυψε μετά τη χθεσινή ευρεία επιχείρηση στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης εξάρθρωσης τριών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και διακινούσαν ναρκωτικά, συνελήφθησαν συνολικά 32 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη.

Η δράση των συμμοριών είχε τρομοκρατήσει τους φοιτητές, οι οποίοι δέχονταν απειλές και λόγω φόβου δεν προχωρούσαν σε επώνυμες καταγγελίες. Μάλιστα, οι δράστες δεν είχαν διστάσει να απειλήσουν με όπλο έναν φοιτητή.

Οι τρεις συμμορίες

Οι τρεις συμμορίες διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

Η πρώτη συμμορία είχε 9 μέλη και εμπλέκεται σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Η δεύτερη συμμορία είχε 24 μέλη, τα οποία είχαν διαπράξει 27 ληστείες.
Η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε άτομα.

Δείτε επίσης