Ελλάδα

Κρήτη: Στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο 46χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την 13χρονη θετή του κόρη

Σε βάρος του 46χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια.

Κρήτη:  Στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο 46χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την 13χρονη θετή του κόρη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και σε ολόκληρη τη χώρα έχει προκαλέσει η καταγγελία για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού και μάλιστα επανειλημμένα, από τον πατριό της.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την Τρίτη.

Σε βάρος του 46χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, σε ασέλγεια.

Ωστόσο, όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του 46χρονου, Ελευθέριος Κάρτσωνας, η εκδοχή του εντολέα του, αλλά και της συζύγου του (και μητέρας της 13χρονης μαθήτριας) είναι πολύ διαφορετική από τα όσα έχουν καταγγελθεί με τη μητέρα ειδικά να χαρακτηρίζει την 13χρονη κόρη της φαντασιόπληκτη

Πληροφορίες από το περιβάλλον της υπεράσπισης, το κοριτσάκι φέρεται στο παρελθόν να είχε ψευδολογήσει σε ουσιώδη ζητήματα, προκαλώντας προβλήματα στο κοινωνικό του περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κάρτσωνας, «όπως και να έχει, πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μιλάμε για ένα παιδί και πρέπει να προστατευτεί η ανηλικότητά του, καθώς πρόκειται για ευάλωτη κοινωνική ομάδα».

Ωστόσο, ο δικηγόρος θέτει εμφατικά το ζήτημα της αξιοπιστίας της μικρής μαθήτριας, καθώς στο παρελθόν «έχει καταληφθεί να λέει ψέματα σε σοβαρά θέματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έριδες».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καταγγελία για βιασμό της 13χρονης σε βάρος του 46χρονου πατριού της συνέπεσε χρονικά με την έλευση στην κατοικία της οικογένειας του νέου μέλους της, του νεογέννητου βρέφους που απέκτησε η μητέρα της με τον κατηγορούμενο.

Στο μεταξύ, τα όσα φέρεται να κατήγγειλε στις Αρχές η μαθήτρια συγκλονίζουν.

Το παιδί ισχυρίζεται, συγκεκριμένα, ότι ο πατριός της την κακοποιούσε σεξουαλικά από το καλοκαίρι του 2020. Ως «αποκορύφωμα» των όσων αναφέρει, είναι το τελευταίο χρονικά συμβάν κατά το οποίο έπεσε, σύμφωνα πάντα με την ίδια, θύμα των ορέξεων του 46χρονο.

Όπως είπε το τελευταίο περιστατικό έγινε πριν από μερικά μόλις 24ωρα κι ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τα άλλα αδερφάκια της.

Δείτε επίσης