Ελλάδα

Σε διαθεσιμότητα το «βαθύ λαρύγγι» της Πολυτεχνειούπολης - Πως ενημέρωνε τους κακοποιούς για επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων

Σε διαθεσιμότητα το «βαθύ λαρύγγι» της Πολυτεχνειούπολης - Πως ενημέρωνε τους κακοποιούς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η 23χρονη δόκιμη αστυνομικός, που λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης των σκληρών κακοποιών, που είχαν μετατρέψει σε άντρο παρανομίας την παλιά φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης, διακινώντας ναρκωτικά, απειλώντας και διαπράττοντας ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Σημειώνεται ότι, όπως τονίστηκε στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δόκιμη αστυνομικός ενημέρωνε μέλη των συμμοριών για τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούσε η ΕΛΑΣ.

«Σήμερα θέλω να προσέχεις πολύ...»

Την ίδια ώρα, νεότερα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με τη δράση της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο πρόσφατο παρελθόν δύο επιχειρήσεις για την Πολυτεχνειούπολη που είχαν οργανωθεί ακυρώθηκαν γιατί η νεαρή είχε ενημερώσει τους κακοποιούς ότι επίκειται έρευνα της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα αυτοί να εξαφανίζονται.

Η 22χρονη φαίνεται ότι αξιοποιούσε το γεγονός ότι έκανε την πρακτική της στο ΑΤ Ζωγράφου το οποίο και ενημερωνόταν για τις επικείμενες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η 22χρονη - κόρη αστυνομικού, ο οποίος απεβίωσε πριν από περίπου 18 χρόνια - είχε στην κατοχή της δύο κινητά τηλέφωνα.

Έτσι έδινε τις πληροφορίες

Βάσει πρωτοκόλλου, όταν πρόκειται να γίνει αστυνομική επιχείρηση σε κάποια περιοχή, συγκεντρώνονται όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο οικείο ΑΤ. Δηλαδή όταν ήταν να γίνει επιχείρηση στου Ζωγράφου συγκεντρώνονταν Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ κι οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της ΕΛΑΣ στο εκεί αστυνομικό τμήμα.

Έτσι, λοιπόν, η 22χρονη έβρισκε τον τρόπο να ενημερώσει τους κακοποιούς.

Στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα, λοιπόν, που έχει καταγραφεί πριν 8 μήνες υπήρξε η εξής στιχομυθία:

22χρονη: Σήμερα θέλω να είσαι προσεκτικός, θέλω να προσέχεις πολύ…

Αλβανός: Τι να προσέχω;

22χρονη: Θέλω να προσέχεις τον εαυτό σου και τους φίλους μας.

Δείτε επίσης