Ελλάδα

Συμμορίες Πολυτεχνειούπολης: «Χτυπούσαν» μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα - Προφυλακιστέοι 7 κακοποιοί

Μπούκαραν σε καταστήματα και με τη βία άρπαζαν τις εισπράξεις και γίνονταν καπνός

Συμμορίες Πολυτεχνειούπολης: «Χτυπούσαν» μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα - Προφυλακιστέοι 7 κακοποιοί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε χρόνο... ντε τε, "χτυπούσαν", έπαιρναν τη λεία τους και γίνονταν καπνός! Σε 32 συλλήψεις μελών των τριών σκληρών συμμοριών που είχαν μετατρέψει τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, σε ορμητήριο για τις παράνομες δραστηριότητές τους, έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη των τριών συμμοριών κατηγορούνται για 27 ληστείες και τουλάχιστον 2 κλοπές με τη λεία τους να υπερβαίνει τις 187.000 ευρώ καθώς και ένα αυτοκίνητο μεγάλης αξίας.

Μετά από αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες χτυπούσαν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια. Οπως προκύπτει και από τη δικογραφία οι περιοχές στις οποίες επέλεγαν να χτυπήσουν οι κακοποιοί ήταν όλες γύρω από την Πολυτεχνειούπολη, δηλαδή το Καισαριανή, Ζωγράφου και Παπάγου.

Προφανώς αυτό τους εξασφάλιζε τη γρήγορη επιστροφή στην Πολυτεχνειούπολη που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και κρησφύγετο.

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης ως χώρο διαμονή τους, κρησφύγετο για τα κλοπιμαία, τα ναρκωτικά και τον οπλισμό και ως ορμητήριο. Εκεί οργάνωναν τα χτυπήματα και στη συνέχεια μεταλάβαιναν πάλι πίσω.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία οι δράστες προσέγγιζαν είτε φοιτητές είτε άτομα που κινούνταν στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης, αρχικά αναγνωριστικά, ρωτώντας τους αν είναι αστυνομικοί, κάνοντας ουσιαστικά face control στην περιοχή. Αφού διαπίστωναν πως τα υποψήφια θύματά τους δεν ήταν αστυνομικοί, τους χτυπούσαν και τους λήστευαν.

«Στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο της Πανεπιστημιούπολης, δεν υφίσταται εκτιμώμενος χρόνος διαφυγής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έννοια της διαφυγής αφορά αποκλειστικά τον παθόντα και όχι τους δράστες των οποίων η δραστηριότητα στους συγκεκριμένους χώρους ήταν ανεξέλεγκτη και χωρίς οποιαδήποτε έννοια δίωξης τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

"Χτυπούσαν" κι έφευγαν σε ελάχιστο χρόνο

Σε αρκετές περιπτώσεις η δράση των συμμοριών είχε καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Οπως φαίνεται οι δράστες γνώριζαν καλά τους στόχους τους και χτυπούσαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Απειλούσαν τα θύματά τους με όπλα, τα χτυπούσαν, άρπαζαν τη λεία τους και τρέπονταν σε φυγή.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε καταγράψει κάμερα ασφαλείας σε επιχείρηση κατά τη διάρκεια επίθεσης των μελών της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης. Σε αυτό δύο μέλη από την συμμορία φαίνονται να μπαίνουν οπλισμένα με κουκούλες σε κατάστημα. Απειλούν και χτυπούν τον υπάλληλο, παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο και γίνονται καπνός μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα!

Η κλοπή του αυτοκινήτου και οι ένοπλες ληστείες

Στις 9 Ιουλίου 2022 το χρονικό διάστημα από 02:45 έως 03:15 τρία από τα μέλη της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης εισήλθαν σε υπόγειο ιδιωτικό γκαράζ στην περιοχή του Παπάγου και από εκεί αφαίρεσαν αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-Benz AMG CLA-45. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες οπλοφορούσε. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε ξανά τους δράστες κατά την κλοπή του ΙΧ.

Στη συνέχεια κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου οχήματος πραγματοποίησαν πρωινές ώρες δύο ένοπλες ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου και της Καισαριανής, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο πλησίον της Πανεπιστημιούπολης.

Προφυλακίστηκαν οι 7

Οι κατηγορούμενοι ξεκίνησαν να απολογούνται από νωρίς χθες το πρωί για κατηγορίες που αφορούν την δράση των ομάδων που εξαρθρώθηκαν στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ανά περίπτωση, οι δεκαέξι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που αφορούν εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και άλλα. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν μετά το πέρας της πολύωρης απολογητικής διαδικασίας, ότι επτά κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν.

Άλλοι επτά συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπουλη που βαρύνονται με πλημμεληματικές κατηγορίες, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, όπου οι δίκες τους αναβλήθηκαν χθες και με εντολή του δικαστηρίου είναι ελεύθεροι μέχρι τις δίκες τους.

Δείτε επίσης