Ελλάδα

Πολυτεχνειούπολη: Η ηρωίδα και το καρφί - Η ανθυπαστυνόμος που συνόδευσε τη βιτριολίστρια και το «βαθύ λαρύγγι»

Το προφίλ των δύο γυναικών που «πρωταγωνίστησαν» στη μεγάλη επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη - Η Ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε τον 30χρονο γνωστή από το θρίλερ με το βιτριόλι

Πολυτεχνειούπολη: Η ηρωίδα και το καρφί - Η Ανθυπαστυνόμος που συνόδευσε τη βιτριολίστρια και το «βαθύ λαρύγγι»
Αρθρογράφος: Τζαγκαράκη Γεωργία
Από Τζαγκαράκη Γεωργία

Δύο γυναίκες πρωταγωνίστησαν στην επιχείρηση σύλληψης των αδιανόητα σκληρών κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή της Αττικής και είχαν για ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης.

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Από τη μία, η ανθυπαστυνόμος που τραυματίστηκε από τον αρχηγό της συμμορίας και από την άλλη, η δόκιμη αστυνομικός που έδινε πληροφορίες στον εραστή και τους «φίλους» του.

Έμπειρη και τυχερή

Πολυτεχνειούπολη: Η ηρωίδα και το καρφί - Η ανθυπαστυνόμος που συνόδευσε τη βιτριολίστρια και το «βαθύ λαρύγγι»

Αντέδρασε γρήγορα και ψύχραιμα στην επίθεση που δέχτηκε και γλίτωσε τα χειρότερα

«Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του θα το είχε χρησιμοποιήσει. Δεν ήρθε απλώς για να με τραυματίσει»

Στο νοσοκομείο «401» νοσηλεύεται η 35χρονη ανθυπαστυνόμος η οποία πυροβόλησε στα πόδια τον 30χρονο «Έσκο», αρχηγό της συμμορίας, όταν εκείνος αποπειράθηκε να την τραυματίσει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του. Η ανθυπαστυνόμος θεωρείται πολύπειρη και έχει συμμετοχή σε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτή που συνόδευε την Έφη Κακαράντζουλα όταν είχε συλληφθεί για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Μάλιστα, η εντυπωσιακή παρουσία της είχε τραβήξει και τα βλέμματα των φωτογράφων, οι οποίοι την απαθανάτιζαν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη, αν και συμμετείχε στην επιχείρηση, αποχώρησε καθώς αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία. Εκείνη την ώρα και κατά την απομάκρυνσή της από το χώρο, ο 30χρονος «Έσκο» τη ρώτησε αν αυτό που φορά είναι αλεξίσφαιρο και στη συνέχεια της επιτέθηκε. Εκείνη προσπάθησε να αποφύγει το χτύπημα, αλλά με το κατσαβίδι την τραυμάτισε στο χέρι. Τότε, έβγαλε το υπηρεσιακό της όπλο και τον πυροβόλησε στα πόδια.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπραξα αυτό που έπρεπε για τη ζωή τη δική μου και του συναδέλφου. Ήμουν στην επιχείρηση από την προηγούμενη μέρα και επειδή ήταν πολλή η κούραση είπα να φύγω για δύο ώρες και να επιστρέψω, αλλά έγινε ό,τι έγινε. Την ώρα που έφευγα, και ενώ είχα πάρει άδεια από τον διευθυντή μου, κατάλαβε ότι ήμουν αστυνομικός και μου επιτέθηκε», ανέφερε αρχικά η 35χρονη στον Alpha. «Ήξερα ότι αυτός ήταν ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν να δω το χώρο γύρω μου να μην έχει κόσμο, γιατί πρόκειται για φοιτητική εστία. Αφού βεβαιώθηκα για τη δική μας ασφάλεια και των φοιτητών ενήργησα όπως θα έπρεπε να ενεργήσω», πρόσθεσε. Όπως εκτιμά, ο Αλβανός κακοποιός δεν ήθελε απλώς να την απειλήσει και πως αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον της. «Πάνω του είχε μόνο αυτό το κατσαβίδι, αλλά συνήθως κινούνταν με οπλισμό. Ήρθε καταπάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί. Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του θα το είχε χρησιμοποιήσει. Δεν ήρθε απλώς για να με απειλήσει ή να με τραυματίσει. Αν δεν είχα σηκώσει το χέρι μου θα με είχε τραυματίσει στο λαιμό, στην καρωτίδα», πρόσθεσε.

Η ερωμένη του αρχηγού

Πολυτεχνειούπολη: Η ηρωίδα και το καρφί - Η ανθυπαστυνόμος που συνόδευσε τη βιτριολίστρια και το «βαθύ λαρύγγι»

Ήταν ο πληροφοριοδότης της συμμορίας και την ενημέρωνε με κωδικούς

Είναι από αστυνομική οικογένεια και περιγράφεται από φίλους ως «τίμιο κορίτσι»

Όμορφη, νέα και άκρως ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτούς του χαρακτηρισμούς θα μπορούσε να περιγραφεί η δόκιμη αστυνομικός, η οποία φέρεται να λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης στα μέλη των συμμοριών που είχαν εγκατασταθεί στις φοιτητικές εστίες και τις χρησιμοποιούσαν ως άντρο τους. Τα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται για βιασμούς, απαγωγές, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η πρώτη συμμορία είχε 9 μέλη και εμπλέκεται σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η δεύτερη συμμορία είχε 24 μέλη, τα οποία είχαν διαπράξει 27 ληστείες, και η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε άτομα. Η ίδια ήταν ερωμένη του αρχηγού τους, χρησιμοποιούσε ένα δεύτερο τηλέφωνο, και έχοντας πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία της Ασφάλειας ενημέρωνε, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εκφράσεις, τον εραστή της για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η 22χρονη, κόρη αστυνομικού που υπηρετούσε στα ΜΑΤ και έφυγε από τη ζωή πριν από 18 χρόνια, τις ημέρες που η ομάδα της θα επιχειρούσε στην περιοχή που δρούσε ο «Έσκο» και οι υπόλοιποι, του έλεγε στο τηλέφωνο: «Σήμερα θέλω να προσέχεις πολύ, εσύ και οι φίλοι μας». Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί πως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο πρόσφατο παρελθόν, δύο επιχειρήσεις για την Πολυτεχνειούπολη που είχαν οργανωθεί, ακυρώθηκαν γιατί η νεαρή είχε ενημερώσει τους κακοποιούς ότι επίκειται έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα αυτοί να εξαφανισθούν.

Η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός, η οποία προερχόταν από αστυνομική οικογένεια, περιγράφεται από γνωστούς και φίλους ως «ένα τίμιο και εργατικό κορίτσι». Μάλιστα, η ίδια στο παρελθόν είχε κατέβει στις εκλογές ως δημοτικής σύμβουλος, αναφέροντας πως στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά. Σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησε η μητέρα της, το προκλητικό κορίτσι που φωτογραφιζόταν με όπλα και αποτελούσε σημαντικό κομμάτι στο να παραμένει ασύλληπτη η συμμορία, είχε δεσμό με τον «Έσκο» για δύο χρόνια, ενώ στο Σώμα υπηρετούσε τα τελευταία 4, έχοντας πάρει απόσπαση από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, στο Αστυνομικό τμήμα Γαλατσίου, ενώ λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή της, θα ορκιζόταν στην Αστυνομία. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η δόκιμη αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος της διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων.

Δείτε επίσης