Ελλάδα

Συμμορία διαρρηκτών «κασκαντέρ» σαρώνει τα Β. Προάστια και λεηλατεί σπίτια

Κάνουν άνω - κάτω τα σπίτια και αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας

Συμμορία διαρρηκτών «κασκαντέρ» σαρώνει τα Β. Προάστια και λεηλατεί σπίτια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Κασκαντέρ» διαρρήκτες εισέβαλαν σε δύο διαμερίσματα με διαφορά λίγων λεπτών στα σύνορα Χαλανδρίου και Αμαρουσίου το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr.

Οι δράστες σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, είναι μέλη της ίδιας συμμορίας που δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα στα Βόρεια Προάστια.

Η πρώτη διάρρηξη σημειώθηκε στην οδό Μετεώρων στο Χαλάνδρι . Οι κλέφτες αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου. Με διαρρηκτικά εργαλεία παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σαλονιού και τρύπωσαν στο εσωτερικό. Ερεύνησαν όλα τα δωμάτια, όπου βρήκαν και αφαίρεσαν ένα ρολόι Rolex αξίας 6.000 ευρώ και ένα tablet. Οι διαρρήκτες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα, και χάθηκαν στο σκοτάδι. Η 62χρονη ιδιοκτήτρια όταν επέστρεψε στο σπίτι της αντιλήφθηκε την κλοπή και ενημέρωσε την αστυνομία.

Με απόκλιση λίγων λεπτών το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, δέχτηκε και δεύτερο τηλεφώνημα για έτερη διάρρηξη σε διώροφη οικία στην οδό Ξενίας στο Μαρούσι. Το δεύτερο σπίτι βρίσκονταν μόλις δύο στενά από διαμέρισμα που έγινε νωρίτερα η διάρρηξη. Με τον ίδιο τρόπο οι δράστες ανέβηκαν στο μπαλκόνι και από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, μπήκαν στο εσωτερικό. Έκαναν άνω - κάτω το σπίτι βρήκαν 2.200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ, τα πήραν και εξαφανίστηκαν. Στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου που επέστρεφε η 53χρονη ιδιοκτήτρια, είδε λεηλατημένο το σπίτι της και ενημέρωσε το 100.

Δείτε επίσης