Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί θα ζητήσει προθεσμία πολλών ημερών όταν κληθεί σε απολογία για Μαλένα και Ίριδα

Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξαπολύει βολές εναντίον «αυτόκλητων ιατροδικαστών» από την Κύπρο, που υποστηρίζουν ότι αρνήθηκαν να είναι τεχνικοί σύμβουλοι της κατηγορούμενης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γατί θα ζητήσει προθεσμία πολλών ημερών όταν κληθεί σε απολογία για Μαλένα και ίριδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες εξελίξεις αναμένονται στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών που κατηγορείται για τους θανάτους τους, δηλώνει, μέσω του συνηγόρου της, πως όταν κληθεί από την ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με θύματα της δύο μικρότερες κόρες της, Μαλένα και Ίριδα, θα ζητήσει προθεσμία πολλών ημερών για να προετοιμάσει τις υπερασπιστικές της θέσεις.

Την ίδια στιγμή και πάλι μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια, δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να στραφεί, με αγωγές και μηνυσεις σε βάρος «αυτόκλητων ιατροδικαστών» από την Κύπρο, που υποστηρίξαν εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι δήθεν αρνήθηκαν να είναι τεχνικοί σύμβουλοί της. Μάλιστα, η κατηγορούμενη επιφυλάσσεται να στραφεί και κατά των τηλεοπτικών εκπομπών που τους φιλοξένησαν.

Ο Αλέξης Κούγιας, επίσης, αφήνει εκ νέου αιχμές και κατά των προηγούμενων συνηγόρων της κατηγορούμενης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τους υπερασπιστικούς χειρισμούς για την πρώτη δικογραφία που αφορούσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας: «Υπήρχε μια πρωτοφανής υπερασπιστική απουσία, ο διορισμός τεχνικών συμβούλων, και έτσι παρέμεινε το αποδεικτικό υλικό μόνο με το σενάριο, το οποίο κατασκεύασε η αστυνομία με το διαβιβαστικό της έγγραφο και το οποίο δυστυχώς αντέγραψαν με μια πρωτοφανή ιατροδικαστική γνωμοδότηση δύο ιατροδικαστές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών»

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, μετά την κατάργηση των προηγούμενων δικηγόρων από την κα κατηγορουμένη και την οικογένειά της έχω αναλάβει την υπεράσπιση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου.

Ουσιαστικά ανέλαβα, όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί η δικογραφία με φερόμενο θύμα την κόρη της Τζωρτζίνα και ουδεμία συμμετοχή είχα στο μέχρι εκείνη τη στιγμή υπερασπιστικό έργο, στο οποίο υπήρχε μια πρωτοφανής υπερασπιστική απουσία, ο διορισμός τεχνικών συμβούλων, και έτσι παρέμεινε το αποδεικτικό υλικό μόνο με το σενάριο, το οποίο κατασκεύασε η αστυνομία με το διαβιβαστικό της έγγραφο και το οποίο δυστυχώς αντέγραψαν με μια πρωτοφανή ιατροδικαστική γνωμοδότηση δύο ιατροδικαστές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, αφού προηγουμένως κατά πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομένα τρόπο ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας, πιθανότατα επηρεασμένος από πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές και κατά την κρίση μου για λόγους μόνο ψηφοθηρικούς, παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης και κάλεσε σε πειθαρχική απολογία δύο από τις επαρκέστερες Ελληνίδες ιατροδικαστές, οι οποίες, δυστυχώς για τα «μεσημεριανάδικα» και τα «πρωιναδικα» με αγράμματους νομικά δημοσιογράφους και παρουσιαστές, αθώωναν ουσιαστικά την κα κατηγορουμένη.

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διενεργείτο η ανάκριση για το θάνατο της Τζωρτζίνας, ήταν ήδη σε εξέλιξη η άλλη δικογραφία με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών και δυστυχώς η προηγούμενη υπεράσπιση της κας Πισπιρίγκου δεν έπραξε τίποτα, ώστε να συνενωθούν οι δύο δικογραφίες, και έτσι εγκατελήφθη η κα κατηγορουμένη με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει δύο προσωρινές κρατήσεις.

Όσον αφορά τη δεύτερη δικογραφία, η Ανακριτής κα Τζωρτζάτου διεξάγει με πολύ σοβαρότητα ανακριτικές πράξεις και η εντολέας μου δεν έχει κληθεί ακόμη σε απολογία.

Όταν κληθεί, θα ζητήσουμε προθεσμία για την απολογία, η οποία πιθανότατα θα είναι πολλών ημερών λόγω της σοβαρότητας της κατηγορίας και δεν θα επιτρέψω στην κα κατηγορουμένη να απολογηθεί μόλις σε τρεις ημέρες, όπως συνέβη δυστυχώς στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, με ό,τι σημαίνει αυτή η προχειρότητα.

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται αυτόκλητα κάποιοι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι από την Κύπρο, οι οποίοι δήθεν αρνήθηκαν να είναι τεχνικοί σύμβουλοι της κας κατηγορουμένης.

ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΖΗΤΗΘΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

Η κα κατηγορουμένη επιφυλάσσεται να στραφεί εναντίον τους τόσο σε ποινικό, όσο και σε αστικό επίπεδο. Η κα κατηγορουμένη θα στραφεί και εναντίον των τηλεοπτικών εκπομπών που τους φιλοξένησαν.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι στην υπόθεση της κας Πισπιρίγκου τα λαϊκά δικαστήρια έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί και η τύχη της κας κατηγορουμένης θα κριθεί μόνο από τα τακτικά Δικαστήρια και όχι από τυχοδιώκτες και αριβίστες δήθεν δημοσιογράφους.

Αθήνα, 05/10/2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Δείτε επίσης