Ελλάδα

Δημήτρης Κόκοτας: «Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας» - «Τελευταίο αντίο» στον μεγάλο ερμηνευτή σε βαθιά θλίψη και συγκίνηση

Συγκλονιστικός ο επικήδειος του Δημήτρη Κόκοτα - Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ερμηνευτή

Δημήτρης Κόκοτας: «Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας» - «Τελευταίο αντίο» στον μεγάλο ερμηνευτή σε βαθιά θλίψη και συγκίνηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα, είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με βουβό κλάμα έφτασε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου ο γιος του Σταμάτη Κόκοτα, Δημήτρης, ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο επικήδειος λόγος του.

Ο επικήδειος του Δημήτρη Κόκοτα

«Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας. Μας αγάπησες πάρα πολύ. Μας έδωσες πολλή αγάπη. Τη γυναίκα, τη μάνα μας, τη δεύτερη γυναίκα την Ευαγγελία, τα παιδιά του. Του δώσαμε κι εμείς πάρα πολύ αγάπη. Ήμασταν το στήριγμά του κι έτσι μας έμαθε να αγαπάμε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ο Σταμάτης για τα παιδιά του είχε πάντα μια θέση για όλους. Πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν κι ας μην τους ήξερε καθόλου. Ήταν βιοπαλαιστής, άπλωνε το χέρι του, έδινε χρήματα, είχε φροντίσει για τη ψυχή του, έκανε αγαθοεργίες, ανεγέρσεις ναών και σε ορφανοτροφεία. Ξεγέλασε τον θάνατο. Ο Σταμάτης για μένα θα είναι πάντα εδώ, θα ζει σίγουρα μέσα στις καρδιές όλων μας. Στη σκέψη μας, θα τον ακούμε, θα είναι πάντα εδώ να μας στηρίζει. Είχε για όλους έναν καλό λόγο και θεωρούσε όλο το κόσμο αγαπημένο και φίλο του».

Κηδεια Κόκοτα

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας και κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Η είδηση του θανάτου του, όπως ήταν λογικό, σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο ενώ η κηδεία αποφασίστηκε να τελεστεί με δημοτική δαπάνη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, καθώς ο αγαπημένος τραγουδιστής ήταν παλιός κάτοικος της περιοχής, αλλά και παλιός δημοτικός σύμβουλος στον δήμο.

Γεννημένος στη Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937, χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν η ζεστή φωνή και οι μακριές φαβορίτες του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας κατάφερε να αφήσει τη δική του σφραγίδα στο ελληνικό τραγούδι, με τεράστιες επιτυχίες που όλοι έχουμε αγαπήσει. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.

Στεφάνια από το πρωί κατέκλυσαν το ναό, ενώ φίλοι του εκλιπόντος από τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο έσπευσαν από νωρίς στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα
Κηδεία Κόκοτα

Δείτε επίσης