Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στα Δικαστήρια αντιδήμαρχος μετά από αντιδράσεις για κάμερες σε σχολείο

Η τοποθέτηση καμερών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέφυρας, στάθηκε η αφορμή προκειμένου να κληθεί να καταθέσει στη Δικαιοσύνη η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών & Παιδείας του δήμου Χαλκηδόνος, Μαρία Κωστοπούλου.

Θεσσαλονίκη: Στα Δικαστήρια αντιδήμαρχος μετά από αντιδράσεις για κάμερες σε σχολείο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το ζήτημα ανέδειξε εκπαιδευτικός που φέρεται να δίδασκε κατά το παρελθόν στο σχολείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς γονέων, οι οποίοι κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, πως οι κάμερες τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία της ίδιας την αντιδημάρχου, δίχως μάλιστα να έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την κ. Κωστοπούλου, η οποία κλήθηκε ως ύποπτη για την τέλεση των αδικημάτων που περιγράφονται από τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 38 του ν. 4624/2019.

«Έχουμε βάλει κάμερες σε όλα τα σχολεία»

Από πλευράς της, η κ. Κωστοπούλου μεταφέρει στο GRTimes ότι, «οι κάμερες τοποθετήθηκαν στο σχολείο έπειτα από αίτημα του διευθυντή, προκειμένου να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί καθώς, δυστυχώς, δεν έχουμε φύλακες στα σχολεία και συχνά συναντάμε τέτοιου είδους περιστατικά από εξωσχολικά άτομα».

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης