Ελλάδα

Αιγάλεω: Στα δικαστήρια μαθητής - διευθυντής μετά τις μπουνιές και τις μηνύσεις - Προκαταρκτική έρευνα για τον άγριο καβγά

Ελεύθερος ο διευθυντής, απολογείται ο 16χρονος - Για την κατάληψη ο καβγάς που έστειλε τον έφηβο για ράμματα - Προκλητικός, λένε οι καθηγητές του σχολείου

Αιγάλεω: Στα δικαστήρια μαθητής - διευθυντής μετά τις μπουνιές και τις μηνύσεις - Προκαταρκτική έρευνα για τον άγριο καβγά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό της συμπλοκής ανάμεσα στον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω και του 16χρονου μαθητή

Στόχος της διερεύνησης είναι να διαπιστωθεί πως ξεκίνησε καθώς και πως κατέληξε ο καβγάς.

Στο μεταξύ η σύγκρουση μεταξύ διευθυντή και μαθητή – με τον τελευταίο να καταγγέλλει πως χτυπήθηκε από τον εκπαιδευτικό το μεσημέρι της Τρίτης – θα μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Χθες, ο διευθυντής του σχολείου απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο ανήλικος και αφέθηκε ελεύθερος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 16χρονος καθώς και ο καθηγητής υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.

Το πρωί της Τετάρτης, στο σχολείο δεν έγιναν μαθήματα με τους καθηγητές να προχωρούν σε στάση εργασίας σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που προκλήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου Καθηγητών να αποβάλλουν τον 16χρονο από το σχολείο επειδή δημιουργούσε συχνά προβλήματα.

Ο νεαρός εξοργίστηκε και μαζί με άλλους συμμαθητές του άρχισαν να προκαλούν ταραχές στο σχολικό συγκρότημα. Ο διευθυντής κατέβηκε στο προαύλιο προκειμένου να κλείσει την πόρτα στους επίδοξους καταληψίες και τα... αίματα άναψαν.

Ο μαθητής καταγγέλλει πως ο διευθυντής τον χτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτικός ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξε χειροδικία και ο καβγάς περιορίστηκε σε μια λεκτική αντιπαράθεση. Όπως υποστηρίζει, ο 16χρονος τραυματίστηκε όταν έσπασε με τη μπουνιά του ενα παράθυρο του σχολείου.

Οι καθηγητές του σχολείου, μάλιστα, κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά του 16χρονου ο οποίος φέρεται να άρπαξε το κινητό του διευθυντή μέσα από τα χέρια του.

Η εικόνα του περιστατικού από τους μαθητές

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και όπως λένε η κατάσταση ξέφυγε. Όλα έγιναν την Τρίτη το πρωί, όταν κάποιοι μαθητές θέλησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου. Τότε ο λυκειάρχης πήρε τα κλειδιά και προσπάθησε να κλειδώσει το εκπαιδευτικό συγκρότημα έτσι ώστε να αποτρέψει τα σχέδια τους.

Ο Διεθυντής πιάστηκε στα χέρια με 16χρονο μαθητή

Ειδικότερα, στο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω εκτυλίχθηκαν αγριότητες, με ένα 16χρονο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο μέσ’ τα αίματα. Ολα εκτυλίχθηκαν, όταν ο 16χρονος πιάστηκε στα χέρια με τον διευθυντή του.

Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, ο διευθυντής αντέδρασε και ήρθε στα χέρια με έναν 16χρονο, πολύ κοντά στην είσοδο του σχολείου.

Έσπασε το παράθυρο

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 16χρονος επιτέθηκε και μια από τις γροθιές που έριξε στον διευθυντή του, κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί, να κοπεί το χέρι του και να χρειαστούν ράμματα.

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής έκανε συχνά επεισόδια στο σχολείο κι ερχόταν σε σύγκρουση με καθηγητές του.

Δείτε επίσης