Ελλάδα

Μηταράκης: H Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει άμεσα μέτρα καθώς η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύεις της, κόντρα σε όσα είχε συμφωνήσει το 2016 στην Κοινή Δήλωση.

Μηταράκης: H Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Εμπρηστική» χαρακτήρισε τη ρητορική της Τουρκίας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης κσι παράλληλα τόνισε ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Ο υπουργός Μετανάστευσης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Τσεχίας, Βιτ Ρακουσάν και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει άμεσα μέτρα καθώς η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύεις της, κόντρα σε όσα είχε συμφωνήσει το 2016 στην Κοινή Δήλωση.

«Υπό τη σκιά των πολύνεκρων χθεσινών συμβάντων στο Αιγαίο, μοιράστηκα με τον κ. Υπουργό την ανησυχία και το προβληματισμό που μας προκαλεί η μη τήρηση των συμφωνηθέντων από πλευράς Τουρκίας, στην Κοινή Δήλωση του 2016», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Και πρόσθεσε: «Προβληματίζει συνολικά την Ευρώπη, η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας και οι πρακτικές εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος. Έχει έρθει η ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, συλλογικά και συντονισμένα να απαιτήσει από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, όπως ακριβώς προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο».

Για καταλήξει: «Έχει έρθει η ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, συλλογικά και συντονισμένα να απαιτήσει από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, όπως ακριβώς προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο. Να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις από το έδαφός, να καταπολεμήσει τα δίκτυα παράνομων διακινητών και να επανεκκινήσει τις επιστροφές. Εν ολίγοις να τηρήσει, επιτέλους, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το 2016 έναντι της ΕΕ».

Δείτε επίσης