Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θυμάμαι τίποτα, μία βοηθός παίρνει 70 τηλέφωνα την ημέρα», κατέθεσε η Αλίνα Κωτσοβόλου για την πρώτη καταγγέλλουσα

«Έριξα έναν καφέ σε ένα τραπεζάκι που ήταν οι σημειώσεις του κατηγορουμένου. Νευρίασε παρά πολύ, κλώτσησε και χτύπησε κι έσπασε το πόδι του»

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θυμάμαι τίποτα, μία βοηθός παίρνει 70 τηλέφωνα την ημέρα», κατέθεσε η Αλίνα Κωτσοβόλου για την πρώτη καταγγέλλουσα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δίχως να προσθέσει κάποιο στοιχείο στη διερεύνηση του καταγγελλόμενου βιασμού στο θέατρο Ήβη το 2008 με θύτη τον Πέτρο Φιλιππίδη, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της ηθοποιού Αλίνας Κωτσοβούλου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η ηθοποιός κλήθηκε μετά από αίτημα της εισαγγελέως να περιγράψει ποια είναι η σχέση της με την καταγγέλλουσα και εάν της είχε προτείνει αντικατάσταση ρόλου στην παράσταση «Στις Κουζίνες», που σκηνοθετούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Το 2008 ήμουν στις ''Κουζίνες''. Ήμουν βοηθός και βοηθούσα στη μετάφραση. Ήμουν και στον ''Μπακαλόγατο''. Ήμουν και βοηθός στη παράσταση στο θέατρο Ήβη. Δυστυχώς, όπως είπα και στον δικηγόρο της καταγγέλλουσας την άνοιξη που μου τηλεφώνησε, δεν θυμάμαι καθόλου αν έχω πάρει τηλέφωνο την πρώτη καταγγέλλουσα. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα» είπε, και ξεκαθάρισε πως δεν θυμάται ούτε εάν υπήρχε πρόθεση να προστεθεί ρόλος στην παράσταση «Κουζίνες».

Παραδέχθηκε ότι γνωρίζει την πρώτη καταγγέλλουσα, καθώς ερχόταν στα θέατρα να δει τη μητέρα της, η οποία είναι ηθοποιός.

«Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να τη χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δεν θυμάμαι» κατέθεσε η Αλίνα Κωτσοβούλου.

Πολιτική αγωγή: Θα μας πείτε για ένα περιστατικό με έναν καφέ;

Μάρτυρας: Έριξα έναν καφέ σε ένα τραπεζάκι που ήταν οι σημειώσεις του κατηγορουμένου. Νευρίασε παρά πολύ, κλώτσησε και χτύπησε κι έσπασε το πόδι του. Πρέπει να πήγε σε νοσοκομείο, αλλά ήρθε στη βραδινή παράσταση.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κλητευθεί ένας ακόμη μάρτυρας για να επιβεβαιώσει ή όχι αυτό που ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα, ότι στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία έχει καταθέσει στο δικαστήριο, υπέστη από τον ηθοποιό σεξουαλική κακοποίηση το 2005.

Δείτε επίσης