Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μηνυτήρια αναφορά από την υπεράσπιση για διαρροή του παραπεμπτικού βουλεύματος και της εισαγγελικής πρότασης

Η μηνυτήρια αναφορά, που θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, θα κατατεθεί από τον Αλέξη Κούγια την ερχόμενη εβδομάδα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Μηνυτήρια αναφορά θα υποβάλει η υπεράσπιση της Ρούλας Πιστπιρίγκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, θεωρεί πως το παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του και η σχετική εισαγγελική πρόταση διέρρευσαν στον Τύπο από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθήνας.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια: «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχει ρητή ποινική πρόβλεψη, να διαρρέουν από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικόγραφα μιας ποινικής δικογραφίας, πριν καν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη».

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Ισίδωρου Ντογιάκου, για τη διαρροή και την παράνομη δημοσιότητα, τόσο της εισαγγελικής προτάσεως προς το Δικαστικό Συμβούλιο, όσο και του παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου Πρωτοδικών, κου Κασίμη».

Η μήνυση θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου, ενώ αναφέρει πως έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως η παράβαση καθήκοντος, καθώς επίσης, έχει υπάρξει και παράβαση των ποινικών διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων.

Αναλυτικότερα, όλη η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ενημερώνει ότι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κας Πισπιρίγκου, την οποία υπερασπίζεται ως γνωστόν ο κος Κούγιας, την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Ισίδωρου Ντογιάκου, για τη διαρροή και την παράνομη δημοσιότητα, τόσο της εισαγγελικής προτάσεως προς το Δικαστικό Συμβούλιο, όσο και του παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου Πρωτοδικών, κου Κασίμη.

Η μήνυσις θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου και αφορά τόσο το τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλα τα μέσα τα οποία χρησιμοποίησαν τόσο την εισαγγελική πρόταση, όσο και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειωτέον ότι, τόσο το περιεχόμενο της εισαγγελικής προτάσεως όσο και το περιεχόμενο του παραπεμπτικού βουλεύματος, η κα κατηγορουμένη και το δικηγορικό μας γραφείο, τα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, πριν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχει ρητή ποινική πρόβλεψη, να διαρρέουν από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικόγραφα μιας ποινικής δικογραφίας, πριν καν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.

Υ.Γ Με την παράνομη αυτή διαρροή έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα του άρθρου 251 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση δικαστικού απορρήτου και του άρθρου 259 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση καθήκοντος, καθώς επίσης, έχει υπάρξει και παράβαση των ποινικών διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων.

Αθήνα, 07.10.2022

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Δείτε επίσης