Ελλάδα

ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω: Συγγνώμη ζητά ο ο 16χρονος για τη συμπλοκή - «Πρώτα ένιωσα ένα χέρι να με ακουμπάει και μετά έριξα μπουνιά»

Όπως είπε ένιωθε από τον διευθυντή του σχολείου απαξιωτική συμπεριφορά

Συγγνώμη ζητά ο ο 16χρονος μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο 16χρονος μαθητής στο 2ο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω, που απολογήθηκε επί δύο ώρες στον ανακριτή, ζήτησε συγγνώμη από όλους τόσο για την συμπλοκή όσο και για την αναστάτωση του προκλήθηκε.

Μετά την απολογία του για ληστρική κλοπή, διακεκριμένη φθορά και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1, ζητά συγγνώμη από όλους. «Δήλωσα μεταμέλεια από τη δικιά μου την πλευρά και είπα συγγνώμη για ό,τι έγινε, μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο, για το κατά πόσο ευθύνομαι εγώ ή όχι. Ζητήσαμε συγγνώμη από όλους τους καθηγητές, από τη δευτεροβάθμια», δήλωσε ο 16χρονος.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε από τον διευθυντή του σχολείου, απαξιωτική συμπεριφορά.

«Γενικά μας κακοχαρακτήριζε, όπως όταν έπιανε τους φίλους μου, μια συγκεκριμένη κοπέλα ας πούμε και τους έλεγε να μην με κάνουν παρέα, να με κάνουν στην άκρη γιατί είμαι τρελός, χαζός. Όταν δέχομαι βία, είναι πάνω στην αυτοάμυνα μου. Δεν πήγα εγώ και ξεκίνησα να τον κλωτσάω. Δεν έγινε έτσι. Πρώτα ένιωσα μια απειλή, ένα χέρι να με ακουμπάει και μετά πήγα και του έριξα μπουνιά πάνω στη συμπλοκή», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο 16χρονος.

Το χρονικό της συμπλοκής

Αργά το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, ο 16χρονος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού καθώς καταγγέλλει πως τον χτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Μήνυση υπέβαλε και ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος υποστηρίζει πως δεν υπήρξε χειροδικία και ο ανήλικος τραυματίστηκε επειδή έσπασε με το χέρι του ένα τζάμι.

Λίγη ώρα πριν από τον καβγά, οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο και έβαζαν κάδους στους διαδρόμους. Αυτή η άτυπη κατάληψη, σύμφωνα με τους καθηγητές του σχολείου, ήταν η αφορμή για όσα ακολούθησαν.

Δείτε επίσης