Ελλάδα

Κολωνός: Πληροφορίες για σύλληψη προσώπου από το περιβάλλον της 12χρονης

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών η οικογένεια του παιδιού, με τις Αρχές να προβληματίζονται για το πως ο σάτυρος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ανήλικης, δίχως να κινήσει τις υποψίες του περιβάλλοντός της

Κολωνός: Πληροφορίες για σύλληψη προσώπου από το περιβάλλον της 12χρονης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των συστηματικών βιασμών της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, επίκειται σύλληψη από το περιβάλλον του 12χρονου παιδιού.

Στο «μικροσκόπιο» και η οικογένεια της 12χρονης

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το συγγενικό περιβάλλον του θύματος, καθώς προβληματίζονται για το πως ο 53χρονος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το παιδί είχε καινούριο ποδήλατο, καινούριο και πανάκριβο κινητό τηλέφωνο ενώ πολύ συχνά έμενε έξω μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

Όλα αυτά εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει προβληματισμό στους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος της 12χρονης.

Η θεία ανακάλυψε το κινητό της φρίκης

Από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν ότι η 12χρονη έχει πέσει θύμα του Μίχου ήταν η θεία της. Ήταν η γυναίκα που είδε τα χυδαία μηνύματα του 53χρονου στο κινητό της ανιψιάς της και δεν δίστασε να τον πάρει τηλέφωνο ζητώντας του να μείνει μακριά της.

«Αρχές Αυγούστου, η μητέρα μου με είχε ενημερώσει ότι δεν της άρεσε που το παιδί πήγαινε στο μαγαζί του 53χρονου για δουλειά. Πήρα επί τόπου και της είπα 'δεν θα ξαναπάς πουθενά για δουλειά. Ό,τι χρειαστείς θα στο δίνω εγώ' . Όπως κάνω πάντα. Κάλεσα και τον 53χρονο. Ήταν άνετος και μου λέει 'εσύ ποια είσαι και τι θα μου κάνεις;' . Του απάντησα ότι είμαι εγώ αυτή που θα του ανοίξει τον τάφο. Θέλω να επισημάνω πως κανένας στην οικογένειά μας δεν είχε δει τα λεφτά της μικρής», είπε η θεία της 12χρονης μιλώντας στον Alpha.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αποκάλυψη - «βόμβα» - Ανώνυμη καταγγελία για κακοποίηση της 12χρονης

Στο μεταξύ, νέα αποκάλυψη - «βόμβα» βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχτεί ανώνυμη κλήση για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης από ενήλικο στις αρχές Σεπτέμβρη. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός έκανε γνωστό ότι η κλήση αυτή αφορούσε την 12χρονη από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», αμέσως μετά από την κλήση, οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παιδί, όσο και με τους γονείς του, με στόχο να τους στηρίξουν. Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

Οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παίδι, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν.

Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μη έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

Από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν δυνατή η συσχέτιση της κλήσης με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

Σήμερα, και σε συνέχεια της δημοσιότητας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

Ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.».

Δείτε επίσης