Ελλάδα

Κολωνός: Συνελήφθη και τέταρτος βιαστής της 12χρονης

Συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και έναντι αμοιβής την βίασε

Κολωνός: Συνελήφθη 36χρονος που φέρεται να βίαζε το κοριτσάκι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε νέα σύλληψη, την τέταρτη κατά σειρά, για την φρικιαστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, η οποία έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας πρόκειται για 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται «ότι προέβη στη γενετήσια πράξη με την ανήλικη παθούσα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και έναντι αμοιβής την βίασε.

Εκτός από τον εν λόγω 36χρονο, για την υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για τον 53χρονο βιαστή – μαστροπό, Ηλία Μίχο και άλλους δύο βιαστές – πελάτες, τον 42χρονο, Γιάννη Σοφιαννίδη και ακόμα έναν 33χρονο που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 15-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων, έξω από το σπίτι του και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής, 50 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μετά και από αυτή τη σύλληψη επίκεινται να εκδοθούν τρία ακόμα εντάλματα σύλληψης. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές περιμένουν ο εισαγγελέας να «ανάψει» το πράσινο φως προκειμένου να συλλάβουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρόσωπα της διπλανής πόρτας που μέσα από «ροζ» σελίδες και εφαρμογές ήρθαν σε επαφή με την 12χρονη, έκλεισαν ραντεβού μαζί της και την βίασαν τουλάχιστον από μία φορά ο καθένας.

Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές αναμένουν τα στοιχεία που αφορούν άλλα έξι άτομα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποίησαν σεξουαλικά το κοριτσάκι. Η 12χρονη παραμένει σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και οι αστυνομικοί περιμένουν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να της δείξουν φωτογραφίες με συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η υπόθεση. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ακόμα αλλά θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Αναμένεται ένταλμα σύλληψης και για τον «Μιχάλη» που δρούσε ως «αλιευτής» βιαστών και εισπράκτορας σε συνεργασία με τον Μίχο

Τελειωμό δε φαίνεται να έχουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως και μαρτυρούν νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στη φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού.

Η νέα μαρτυρία της 12χρονης οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ σε τρεις ακόμη δράστες. Το ανήλικο κορίτσι είχε δώσει ονόματα, επαγγελματικές ιδιότητες καθώς και χρώματα και μάρκες αυτοκινήτων για τουλάχιστον τρία άτομα ακόμη που την βίασαν. Έτσι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται νέος γύρος συλλήψεων, τριών για την ακρίβεια.

Ανάμεσα στα τρία εντάλματα που αναμένονται τις επόμενες ώρες και αυτό για τον «Μιχάλη» που δρούσε ως «αλιευτής» βιαστών και εισπράκτορας σε συνεργασία με τον Μίχο εκτελώντας το άκρως αρρωστημένο σχέδιό τους να εκδίδουν το 12χρονο κορίτσι, απειλώντας το και εκβιάζοντάς το.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και του Παναγιώτη Σπυρόπουλου, η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει τον «Μιχάλη» και τον έχει θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση. Σημειώνεται ότι το ίδιο το παιδί στην πρώτη του κατάθεση ήταν αυτό που περιέγραψε τον ρόλο του Μιχάλη.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται και οι συλλήψεις ακόμη δύο βιαστών της 12χρονης. Πρόκειται για άτομα που έναντι αμοιβής στον Μίχο βίασαν το παιδί. Εχει γίνει η ταυτοποίησή τους και η 12χρονη τους έχει αναγνωρίσει μέσω φωτογραφιών που της έχουν επιδειχθεί. Και οι δύο βιαστές που αναμένεται να συλληφθούν επικοινωνούσαν και κανόνιζαν τα αρρωστημένα ραντεβού μέσα από τη σκοτεινή εφαρμογή γνωριμιών σε επικοινωνία με τα προφίλ που διαχειριζόταν ο Ηλίας Μίχος.

Συνολικά, από τα 200 και πλέον άτομα που προσέγγισαν και συνομίλησαν με το προφίλ της 12χρονης έχουν ταυτοποιηθεί 10 άτομα ως βιαστές. Αναμένεται η ταυτοποίησή τους και η σύλληψή τους στη συνέχεια.

Μπαλάσκας: «Αναμένουμε τα 5 εντάλματα» - Νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε σήμερα μιλώντας στο Mega πως αναμένονται και νέες συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη έχει αναγνωρίσει ακόμη τρεις άντρες οι οποίοι την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλάσκας: «Η μικρή έχει αναγνωρίσει τα 10 άτομα 11, ότι τα 5 εντάλματα τα περιμένουμε τάχιστα, έχουν κλείσει οι φάκελοι και τώρα δουλεύουμε στη συλλογή στοιχείων».

«Όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρωπόμορφα τέρατα, με λύματα της κοινωνίας όπως είναι οι παιδεραστές, θα πρέπει να κάνουμε τόσο σωστή δουλειά και να δένουμε τις υποθέσεις ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό για να ξεφύγουν. Οι 5 είναι ήδη πιστοποιημένοι, έτοιμοι για εντάλματα. Τους κλείνουμε, τους δένουμε και τους δίνουμε», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Στην αστυνομία πήγαν αυτοβούλως δύο άτομα που είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε πως προχώρησε στην ταυτοποίηση δύο ημεδαπών, χρηστών διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, που συνομιλούσαν με τα προφίλ της 12χρονης.

Οι ίδιοι προσήλθαν μόνοι τους στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

«Λένε ότι νόμιζαν ότι μιλάνε σε μία 17χρονη»

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε σήμερα μιλώντας στο Mega «οι πληροφορίες μου, μου λένε πως οι δύο αυτοί άντρες κατέθεσαν πως νόμιζαν ότι μιλάνε σε μία 17χρονη. Λες και το 17χρονο δεν είναι ανήλικο» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να τους πιάσουμε όλους, και θα τους πιάσουμε, όσους ακούμπησαν το παιδί. Το δεύτερο σκέλος είναι ότι από τις 213 επαφές όπου θα πρέπει να βγάλουμε όσους περισσότερους μπορούμε, γιατί και αυτοί είναι παιδεραστές. Πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτά τα άτομα», ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης