Ελλάδα

ΑΤ Ομόνοιας: Ο αστυνομικός αρνείται τη βιντεοσκόπηση του βιασμού της 19χρονης - Τι προκύπτει από την έρευνα

Τι ανέφερε η νεαρή κοπέλα στην κατάθεσή της

Ο αστυνομικός αρνείται την βιντεοσκόπηση της πράξης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Στην κάμερα αναβόσβηνε κάποιο φως. Φοβούμενη μήπως με βιντεοσκοπεί τον ρώτησα για ποιο λόγο αναβοσβήνει το φως αυτό και εκείνος απάντησε ότι μάλλον θα τελειώνει η μπαταρία και θεώρησα ότι με βιντεοσκοπούσε».

Τα παραπάνω ανέφερε στην κατάθεσή της η 19χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού με δράστες δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Από την πλευρά του ο αστυνομικός κατά την προανακριτική εξέτασή του ισχυρίστηκε ότι η κάμερα δεν βιντεοσκοπούσε και ότι είχε πέσει η μπαταρία της.

Από τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ΄προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι το περιστατικό που καταγγέλλει η 19χρονη έγινε ενώ οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας και όχι μετά τη βάρδια τους.

Οι δύο αστυνομικοί, ειδικότερα, είχαν βάρδια από τις 19.00 έως τη 01.00 και το συμβάν έγινε κατά το διάστημα από τις 23.36 έως τις 00.12, όπως προέκυψε από τις κάμερες ξενοδοχείου που κατέγραψαν την είσοδο των αστυνομικών με την 19χρονη στο Α.Τ. και την έξοδο της 19χρονης.

Της πρότειναν ξενάγηση

Στην κατάθεσή της η κοπέλα υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί της πρότειναν ξενάγηση στους χώρους του κτηρίου, ενώ αναφερόμενη στην καταγγελλόμενη πράξη είπε πως δεν αντέδρασε διότι φοβήθηκε μήπως οι δύο κατηγορούμενοι της κάνουν κακό. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν της ασκήθηκε σωματική βία.

«Μου πρότειναν να με ξεναγήσουν στους χώρους του κτηρίου. Συμφώνησα και με οδήγησαν μετά τη σκοπιά στην είσοδο του Τμήματος, δεξιά στο χώρο του ισογείου και αφού κατεβήκαμε κάτι σκαλάκια, φτάσαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μία πόρτα που δεν έκλεινε και στο εσωτερικό υπήρχε μόνο ένα μεταλλικό τραπέζι. [...] Βρισκόμουν σε σοκ με όλα αυτά που συνέβαιναν και δε μπορούσα να μιλήσω». Επίσης, κατέθεσε ότι κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο αστυνομικούς της είπε: «Μη φωνάζεις»[...] Δεν με χτύπησαν και δε μου άσκησαν σωματική βία. Δεν με απείλησαν ότι θα μου κάνουν κακό αλλά φοβήθηκα πολύ για τη σωματική μου ακεραιότητα γι’ αυτό και ήρθα σε επαφή μαζί τους (…) Φοβόμουν να καταγγείλω το περιστατικό, πλην όμως η ψυχολόγος μου με συμβούλεψε να απευθυνθώ στην Αστυνομία»

Η 19χρονη μετά το συμβάν είπε πως τηλεφώνησε σε φίλη της, η οποία έδωσε κατάθεση στις Αρχές δηλώνοντας ότι αρχικά η 19χρονη της περιέγραψε το συμβάν, χωρίς να αναφέρει ότι δεν συναινούσε στις γενετήσιες πράξεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αυτής και των αστυνομικών. Όμως σε νεότερη επικοινωνία που είχαν, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου, η 19χρονη της ανέφερε ότι θεωρούσε πως ήταν θύμα βιασμού, ενώ της διευκρίνισε ότι στην προηγούμενη μεταξύ τους επικοινωνία, δεν της είχε πει όλη την αλήθεια, καθόσον φοβόταν.

Η 19χρονη ενημέρωσε επίσης την ψυχολόγο της, η οποία κατέθεσε ότι την κάλεσε τηλεφωνικά το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου και ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιέγραψε αναλυτικά τις γενετήσιες πράξεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αυτής και των δύο αστυνομικών σε ισόγειο χώρο του Αστυνομικό Τμήματος της Ομόνοιας, χωρίς τη θέλησή της.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για τον βιασμό ηλικίας 27 ετών, κατά την προανακριτική του απολογία ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε με την 19χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, μαζί με δύο συναδέλφους του. Μπήκαν στο κτήριο και στάθηκαν για λίγο μπροστά στο ασανσέρ, κοντά σε δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων για τους αστυνομικούς.

Τότε η 19χρονη ρώτησε, ως τι χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο δωμάτιο και αφού της απάντησαν, μπήκαν σε αυτό ο ίδιος, ο 24χρονος συνάδελφός του και η 19χρονη ,ενώ ο τρίτος αστυνομικός που ήταν μαζί τους αποχώρησε.

Στη συνέχεια, αυτός αποχώρησε για λίγο και μετά από λίγη ώρα βγήκε από το δωμάτιο ο 24χρονος συνάδελφός του, ο οποίος του είπε να γυρίσει στο δωμάτιο γιατί τον ήθελε η 19χρονη. Πράγματι εκείνος μπήκε μέσα στο δωμάτιο, όπου βρήκε την 19χρονη να κάθεται σε ένα τραπέζι που υπήρχε στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια, περιγράφει ερωτικές περιπτύξεις που έγιναν -όπως υποστηρίζει- με τη συναίνεση της 19χρονης.

Ο 27χρονος ανέφερε ότι σε καμία στιγμή δεν αντιλήφθηκε ότι οι γενετήσιες πράξεις με την 19χρονη έγιναν χωρίς τη συναίνεσή της αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε διακόψει αμέσως τις πράξεις του. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η προανακριτική απολογία του 24χρονου, συγκατηγορουμένου του, ο οποίος, επίσης, υποστήριξε πως οι ερωτικές περιπτύξεις έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης.

Ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος καταθέτοντας στο πλαίσιο της έρευνας, είπε πως είδε τους αστυνομικούς να μπαίνουν και να βγαίνουν από το κτίριο, όπως είδε και την 19χρονη. Ο σκοπός αναφέρει ότι κατά την αποχώρησή της από το Τμήμα η 19χρονη τους καληνύχτισε χαμογελαστή.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση ενημερώθηκαν από την περασμένη Πέμπτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η Εποπτεύουσα την Υπηρεσία μας Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ο Προϊστάμενος του Ά Τμήματος Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι δύο κατηγορούμενοι την Παρασκευή οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Οι δύο αστυνομικοί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή και μέχρι την απολογία τους παραμένουν κρατούμενοι.

Δείτε επίσης