Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης: «Θα γινόταν σφαγή» - Γιατί ο Μίχος δεν πήγε στις φυλακές Μαλανδρινού ή Δομοκού

O Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επικαλέστηκε την ιστορία του βιαστή και παιδοκτόνου της Ερμιόνης, Μανώλη Δουρή, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του

Κολωνός: «Θα γινόταν σφαγή» - Γιατί ο Μίχος δεν πήγε στις φυλακές Μαλανδρινού ή Δομοκού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοβαρούς προβληματισμούς, για τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, από την παρουσία του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε, μιλώντας σήμερα Δευτέρα (17/10) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι η προστασία της ζωής των φυλακισμένων αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, για αυτό τον λόγο δεν επιλέχτηκαν οι φυλακές Μαλανδρίνου ή Δομοκού.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας, ανέφερε πως η παρουσία του βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, Ηλία Μίχου στα συγκεκριμένα σωφρονιστικά καταστήματα, θα επέφερε «σφαγή» και «κανιβαλισμό», επικαλούμενος την ιστορία του βιαστή και παιδοκτόνου της Ερμιόνης, Μανώλη Δουρή, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του.

«Σκεφτείτε για παράδειγμα ο φερόμενος ως παιδοβιαστής, που αυτές τις μέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, να πάει σε ένα κατάστημα, ας πούμε πρώην τρίτου τύπου, όπως είναι του Μαλανδρίνου, ή του Δομοκού, ή των Τρικάλων. Θα γίνει χαμός, θα γίνει σφαγή εκεί μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου και πρόσθεσε, «υπάρχουν και καταστήματα όπως είναι για προσβολή γενετήσιας πράξης, όπως είναι σεξουαλικά εγκλήματα κλπ, που είναι στα Γρεβενά και στα Τρίκαλα, όπου και εκεί επικρατεί ησυχία. Και υπάρχουν καταστήματα που είναι έγκλειστοι για βαριά ποινικά αδικήματα, ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις και όλα αυτά, που οι φασαρίες είναι έτοιμες να πυροδοτήσουν γενικότερα προβλήματα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαθανασίου είχε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Επιτροπής, έντονο διάλογο με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνο Χήτα, ο οποίος υποστήριξε ότι η πολιτεία «προσφέρει προστασία» στον παιδοβιαστή μεταφέροντάς τον στις φυλακές Γρεβενών.

Δείτε επίσης