Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Η ακρίβεια «πνίγει» το Καπάνι - «Λουκέτο» στο 22% των καταστημάτων

«Η αγορά είναι “νεκρή”», λένε ο ένας μετά τον άλλο οι ιδιοκτήτες, που βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν την άλλοτε πολύβουη αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να οδηγείται σε παρακμή

Θεσσαλονίκη: Η ακρίβεια «πνίγει» το Καπάνι - «Λουκέτο» στο 22% των καταστημάτων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο Καπάνι ή αλλιώς Αγορά «Βλάλη» στη Θεσσαλονίκη, μία από τις παλαιότερες υπαίθριες αγορές, οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων «αναγκάζουν» τους καταναλωτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί και φειδωλοί στις αγορές ακόμα και σε αυτές που αφορούν είδη πρώτης ανάγκης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 50 καταστήματα κλειστά από τα 220 που ήμασταν. Οι καταστηματάρχες είναι απογοητευμένοι και ζορισμένοι γιατί περάσαμε 2 δύσκολα χρόνια με την πανδημία. Τις αυξήσεις όσο μπορούμε προσπαθούμε να τις απορροφήσουμε γιατί “το όπλο” μας για να επιβιώσουμε είναι να πουλάμε φθηνότερα από άλλους» τόνισε στο GRTimes, o πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ), Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να απορροφήσουμε μεγάλο ποσοστό των αυξήσεων για να μετακυλήσει όσο το δυνατόν λιγότερο στον καταναλωτή. Η βενζίνη και το πετρέλαιο έχουν ανέβει επομένως υπάρχει αύξηση και στη μεταφορά των προϊόντων μας, που αγγίζει μέχρι και το 20%. Φοβόμαστε τους μήνες που έρχονται, ειδικότερα τα Χριστούγεννα γιατί από ότι φαίνεται θα ξεσπάσει νέο κύμα ανατιμήσεων» καταλήγει ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης