Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία και τα φροντιστήρια της χώρας για 14 ημέρες - Τι θα γίνει με τους γονείς (vid)

Η απόφαση της Κυβέρνησης

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία και τα φροντιστήρια της χώρας για 14 ημέρες - Τι θα γίνει με τους γονείς (vid)

Με απόφαση της Κυβέρνησης και ύστερα από την εισήγηση της ειδικής επιτροπής, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στην απόφαση περιλαμβάνονται βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και ΙΕΚ.

Η απόφαση ισχύει και για τα δημόσια και για τα ιδιωτικά όλων των βαθμίδων που προαναφέρθηκαν καθώς και για τα φροντιστήρια αλλά και τις πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε, ότι αναμένεται να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Επιπλέον, σχολίασε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους, για να μειωθεί η διασπορά του ιού, κάνοντας λόγο για ατομική ευθύνη και επίδειξη υπευθυνότητας.

Ο χρονικός ορίζοντας, που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, για το κλείσιμο των σχολείων, ολοκληρώνεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ερωτηματικό παραμένει αν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της Εθνικής Επετείου, με τις πρώτες σκέψεις να κάνουν λόγο για ματαίωσή τους.

Διαβάστε το σκεπτικό της επιτροπής για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας εδώ.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια

«Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου».


https://twitter.com/Vkikilias/status/1237419818678190081?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1237419818678190081&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fkoronoios-ti-tha-ishysei-me-tis-adeies-goneon-logo-toy-loyketoy-sta-sholeia

Δείτε επίσης