Ελλάδα

Συμμορία Ρομά: Με ποιά συνθήματα έκλεβαν πάνω από 250 επιχειρηματίες - Έστησαν το «στρατηγείο» τους σε καταυλισμό

Είχαν στήσει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κέντρο, και με Πακιστανικά κινητά, πραγματοποιήσουν καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις  σε ανυποψίαστους πολίτες και επιχειρηματίες

Συμμορία Ρομά: Με ποιά συνθήματα έκλεβαν πάνω από 250 επιχειρηματίες - Έστησαν το «στρατηγείο» τους σε καταυλισμό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με κώδικες ονομασίες μιλούσαν τα μέλη της συμμορίας για να περιγράφουν τις πιστωτικές κάρτες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις τηλεφωνικές συνδέσεις, και τα χρήματα που αποκόμιζαν από την εγκληματική τους δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, για τις πιστωτικές κάρτες των Τραπεζών χρησιμοποιούσαν τα συνθήματα «μπλε» ή «μπύρα Άλφα», «πράσινη» ή «εβέρ», «κίτρινη» ή «μπανάνα», «κόκκινη» ή «eurovision», «μεταχειρισμέ», κάρτα ή λογαριασμός που έχει χρησιμοποιηθεί, «μπαλαμαί», δικαιούχοι καρτών, «νταντέ» τηλεφωνικοί αριθμοί, «πράγματα» κάρτες ή λογαριασμούς ή συνδέσεις, «λαβέ» τα χρήματα.

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης είχαν στήσει το υπερσύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής απάτης, μέσα στον καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Το κύκλωμα δρούσε από τον Νοέμβριο του 2021 και τα κέρδη του ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ. Τα μέλη της συμμορίας είχαν καταφέρει να αρπάξουν χρήματα από τους λογαριασμούς όχι μόνο ανυποψίαστων πολιτών αλλά και επιχειρηματιών από όλη την επικράτεια.

Από την διευρυμένη έρευνα της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχει εξακριβωθεί ο ρόλος έξι ατόμων που έστησαν την καλοστημένη απάτη και εξαπάτησαν 262 θύματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αρχηγός και οι συνεργάτες του, που είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους, είχαν στήσει το «στρατηγείο» τους σε καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν στήσει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κέντρο, και με Πακιστανικά κινητά, πραγματοποιήσουν καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και επιχειρηματίες. Αφού τους έπειθαν ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν εμπορεύματα, τους αποσπάσουν τους κωδικούς iban και άδειαζαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση που είχαν στήσει λειτουργούσε, σχεδόν ένα χρόνο, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των συλληφθέντων τους τελευταίους επτά μήνες.

Μάλιστα στις μεταξύ τους συνομιλίες για να μην γίνονται αντιληπτοί από την αστυνομία χρησιμοποιούσαν κωδικωποιημένες λέξεις, αλλά και την τσιγγάνικη διάλεκτο.

Ήταν μάλιστα τόσο οργανωμένοι στο θέμα της ηλεκτρονικής απάτης που σχεδίαζαν ακόμα και ψεύτικες σελίδες, έστελναν πλαστά τιμολόγια, για να αποδείξουν στα θύματά τους ότι είναι πράγματι επιχειρηματίες και θέλουν να προχωρήσουν σε μεγάλες παραγγελίες προϊόντων.

Τα χρήματα τα μετέφεραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ατόμων που είχαν οικονομικό πρόβλημα., και τους έδιναν από 200 έως 500 ευρώ, όταν τα παρέδιδαν στον αρχηγό και τον υπαρχηγό της συμμορίας.

Δείτε επίσης