Ελλάδα

Ημαθία: Κρύβεται ο 28χρονος Ρομά που σκότωσε και εγκατέλειψε τη 15χρονη - Άλλαξε και το προφίλ του στα Social

Παραμένει ασύλληπτος - Μάρτυρες λένε πως έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήταν μεθυσμένος - Είχε τσακωθεί με τη γυναίκα του και ξέσπασε στο γκάζι

Κρύβεται ο 28χρονος Ρομά που σκότωσε και εγκατέλειψε την 18χρονη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Άφαντος» παραμένει ο 28χρονος Ρομά, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε μια 15χρονη το βράδυ της Παρασκευής στην Παλαιοχώρα της Ημαθίας, τραυματίζοντας βαρύτατα την 37χρονη μητέρα και την 11χρονη αδερφή της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 28χρονος Ρομά ο οποίος ήταν κάτοικος της περιοχής είχε τσακωθεί με την γυναίκα του πριν να μπει στο αυτοκίνητο το μοιραίο βράδυ με τις μαρτυρίες να αναφέρουν ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Όπως μεταδίδει το MEGA, κάτοικοι του χωριού αναφέρει ότι ο 28χρονος είχε αγοράσει το μαύρου χρώματος αυτοκίνητο πριν από 15 μέρες. Κατά την ίδια πηγή, δε, ο Ρομά που καταζητείται άλλαξε τις τελευταίες ώρες τις φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook προκειμένου να μην αναγνωρίζεται.

Κατά την αστυνομία ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε την 15χρονη και αναζητείται είναι ηλικίας 28 ετών, κάτοικο της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το τροχαίο, ο εντοπισμός του οποίου δεν κατέστη δυνατός στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Το τροχαίο δυστύχημα

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του μαύρου ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αυτό φαίνεται και από τις πληροφορίες που θέλουν την άτυχη 15χρονη να εκσφενδονίζεται 50 μέτρα μακριά από τη μητέρα της όταν έπεσε επάνω τους το αυτοκίνητο με οδηγό τον 28χρονος. Όταν, μάλιστα, στο σημείο έφτασαν κάτοικοι της περιοχής ήταν η μητέρα της 15χρονης που ενημέρωσε ότι ήταν μαζί της και η κόρη της και έτσι εντοπίστηκε το άψυχο κορμί του παιδιού.

Ο θείος των παιδιών κατήγγειλε ότι ο οδηγός του ΙΧ έτρεχε με 180 χλμ/ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. «Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τους δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος, όπως άκουσα», είπε ο κ. Μαυρίδης ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος κινείται συχνά με τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

«Αυτός έχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνηθίζει να τρέχει μέσα στο χωριό. Έβαζε και κόντρες με το αμάξι, τον ξέρουμε ότι τρέχει», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα, περιέγραψε το σημείο της σύγκρουσης όπου έχασε τη ζωή της η ανιψιά του. «Είναι ένα σημείο που περπατάνε οι πεζοί. Όταν πέρασα με το αμάξι είδα τη μικρή που είχε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Από όσο ξέρω γύριζαν με τα πόδια από μια διπλανή γειτονιά».

Σε κρίσιμη κατάσταση η μητέρα

Σύμφωνα με το protothema.gr, η 12χρονη αδερφή της 15χρονης νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με κατάγματα στα κάτω άκρα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Βέροιας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 37χρονη μητέρα των δύο κοριτσιών η οποία το βράδυ του Σαββάτου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει επιπλοκές.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την άτυχη μαθήτρια στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία. Τραγική φιγούρα ο πατέρας, ο οποίος κήδευσε μόνος το παιδί του, αφού τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης