Ελλάδα

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές αναμένεται να προσεγγίσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θυμίζει καλοκαίρι ο Οκτώβριος, αφού θα συνεχιστούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και σήμερα σε συνδυασμό με ηλιοφάνεια, αν και σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να βρέξει σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι κύριο χαρακτηριστικό του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές (κυρίως του Αιγαίου) θα είναι οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και επτά με οκτώ μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν αυξημένες θερμοκρασίες - ειδικά σήμερα Πέμπτη - με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να προσεγγίζει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από την Παρασκευή.

Τι είναι ο θόλος ζέστης που κρατά ψηλά τον υδράργυρο

Σε ένα ασυνήθιστο για την εποχή «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» πάνω από την κεντρική και νότια Ευρώπη αποδίδονται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι ελάχιστες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Αυτός ο «θόλος ζέστης» έχει παγιδεύσει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες, ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα.

Οι πληρότητες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ήδη κυμαίνονται από 60% έως 90%, με τους εκδρομείς να ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για την Περιφέρεια αλλά και προορισμούς εκτός συνόρων. Μέχρι και αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ομαλά στις εθνικές οδούς, με την αυξημένη κίνηση να αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Ο καιρός σε χάρτες

Πέμπτη και Παρασκευή – Τοπικές βροχές μικρής εντάσεως

Καλλιάνος 2

καλλιανος 1

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ το Σάββατο αναμένονται λίγες ασθενείς βροχές και τίποτε παραπάνω.

Ενισχυμένοι άνεμοι

Ισχυροί άνεμοι προβλέπονται για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή – στις περισσσότερες περιοχές κυρίως του Αιγαίου με τις εντάσεις να φτάνουν τα επτά με οκτώ μποφόρ. Ιδιαιτέρως την Παρασκευή υπάρχει πιθανότητα στο κεντρικό Αιγαίο να προκύψει απαγόρευση των θαλάσσιων δρομολογίων, κυρίως για τα μικρά πλοία. Από την Κυριακή το μεσημέρι εξασθενούν οι άνεμοι.

Δείτε επίσης