Ελλάδα

Καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε χρήματα από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους

Τι αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς

Καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε χρήματα από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αίσθηση έχει προκαλέσει καταγγελία για διευθυντή σχολείου, που φέρεται να ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους την 28η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, με ανάρτησή του στο Facebook, προχώρησε στην επίμαχη καταγγελία.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτό ήταν ένα τέχνασμα που φέρεται να επικαλέστηκε ο διευθυντής του σχολείου για να μην καταθέσει το στεφάνι το συγκεκριμένο παιδί.

Οι γονείς του παιδιού, όμως, όχι μόνο δεν έδωσαν τα 50 ευρώ λέγοντας στον διευθυντή πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου αλλά στη συνέχεια, και αφού αναζήτησαν οδηγίες από το διαδίκτυο, έφτιαξαν το δικό τους στεφάνι.

Ακολουθεί όλη η ανάρτηση του κ. Φαναρά στο Facebook

«Δάφνινο στεφάνι για την Ελλάδα μας.

Δεν έχω την άδεια να πω που συνέβη (και ίσως εύλογα όπως θα καταλάβετε), θα πω όμως τι συνέβη.

Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή γιορτή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό μνημείο των πεσόντων και γεμάτο χαρά και τιμή πήγε και το ανήγγειλε στους γονείς του, οι οποίοι την επομένη πήγαν με τη σειρά τους στο σχολείο για να συνεννοηθούν για τα διαδικαστικά.

Ελα όμως που το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή… τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; απαίτησε από τους μετανάστες γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι «ξένοι» φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης…και είχε εν μέρει μαντέψει σωστά…πράγματι οι γονείς δεν του έδωσαν το πενηντάρικο λέγοντας πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου…

Έκαναν όμως κάτι πολύ καλύτερο. Αφού μπήκαν στο διαδίκτυο και διάβασαν πώς γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μητέρα, πατέρας και κόρη μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους και αύριο το παιδάκι θα το καταθέσει με χαρά και τιμή!

Ετσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα.

Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ.

Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας λοιπόν αλλά και στον Ελληνισμό που «στο Σικάγο μέσα ξέρει να Ελληνοξεχνά»!»

Δείτε επίσης