Ελλάδα

Ποιος είναι ο «δράκος» του Φαλήρου - Ταυτοποιήθηκε, διαφεύγει στην Αλβανία - «Μύριζε έντονα αλκοόλ και είχε τατουάζ»

Ο 45χρονος Αλβανός έχει δύο παιδιά και είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ - Δείτε βίντεο - ντοκουμέντο τη στιγμή που μπουκάρει στο ΙΧ του πρώτου θύματος - Τι κατέθεσε η 24χρονη, πως κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του

Ποιος είναι ο «δράκος» του Φαλήρου - Ταυτοποιήθηκε, διαφεύγει στην Αλβανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τη φρικιαστική υπόθεση του κατά συρροή βιαστή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 45χρονο Αλβανό, πατέρα δύο παιδιών, αλκοολικό, που ζει με τη μητέρα του στην Ελλάδα.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, διαφεύγει στην Αλβανία, ενώ κατηγορείται για μία απόπειρα και έναν βιασμό και έχει σχηματιστεί και δικογραφία σε βάρος του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που μπουκάρει στο ΙΧ του πρώτου θύματος

Σημειώνεται πως σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Vradini.gr, φαίνεται η στιγμή που ο «δράκος» μπαίνει στο αυτοκίνητο του πρώτου θύματός του.

Στο βίντεο φαίνεται ο αδίστακτος βιαστής να αιφνιδιάζει την νεαρή οδηγό, να ανοίγει την πίσω αριστερή πόρτα και να κάθεται στο κάθισμα. Η επίθεση σημειώθηκε στις 02:52 τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ η 24χρονη οδηγός έχει μόλις σταματήσει σε ερυθρό σηματοδότη.

Ο βιαστής με το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί χέρι βρίσκεται κρυμμένος στη γωνιά στο σκοτάδι και αφού ελέγχει γύρω του, ετοιμάζεται να επιτεθεί στο ανυποψίαστο θύμα του. Αφού βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει άλλο όχημα στο σημείο, πλησιάζει στο αυτοκίνητο και ανοίγει την πόρτα που βρίσκεται πίσω από τη θέση του οδηγού και κάθεται ακριβώς πίσω από την 24χρονη που ζει έναν εφιάλτη.

Ο βιαστής με το τατουάζ απειλεί με μαχαίρι την 24χρονη οδηγό και την αναγκάζει να ξεκινήσει, ενώ αυτή τον εκλιπαρεί να κατέβει από το όχημα. Δεν τα καταφέρνει όμως και ο μαυροντυμένος άνδρας την αναγκάζει να στρίψει δεξιά στο φανάρι. Ευτυχώς η κοπέλα παρά το γεγονός πως την απειλούσε με μαχαίρι, βρήκε το θάρρος και την ψυχραιμία να αντιδράσει και τελικά να σωθεί από τον επίδοξο βιαστή της.

Πάτησε γκάζι, βγήκε στη Λεωφόρο Αμφιθέας και πατώντας την κόρνα, έφτασε έξω από καφέ που για καλή της τύχη διανυκτέρευε και στάθμευσε το αυτοκίνητο στην είσοδο. Όταν ο δράστης είδε τους υπαλλήλους και τους πελάτες να τρέχουν να δουν τι έχει συμβεί, άνοιξε την πόρτα βρήκε από το όχημα και άρχισε τα τρέχει.

Τι κατέθεσε η 24χρονη

Στην κατάθεσή της η 24χρονη στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είπε «στις τρεις περίπου τα ξημερώματα ενώ οδηγούσα το αυτοκίνητο της μητέρας μου σταμάτησα στο φανάρι ώστε να κατευθυνθώ προς την λεωφόρο Αμφιθέας. Εκείνη τη στιγμή χωρίς να το καταλάβω ένας άγνωστος μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έκατσε στο κάθισμα πίσω από τη θέση του οδηγού, με έπιασε από τον γιακά και μου είπε να ξεκινήσω και να στρίψω δεξιά. Μύριζε αλκοόλ και μιλούσε καλά Ελληνικά. Τον ρώτησα τι ήθελε και του ζητούσα να βγει από το αυτοκίνητο. Εκείνος όμως δεν το έκανε και άρχισε να με πιέζει με ένα αιχμηρό αντικείμενο στα πλευρά μου. Μου είπε να συνεχίσω να οδηγώ γιατί αλλιώς θα με μαχαιρώσει και είπε να στρίψω δεξιά στο στενό και να πάω προς το οικόπεδο».

Η ψυχραιμία της 24χρονης την έσωσε καθώς όπως τονίζει «του είπα ότι δεν πρόκειται να στρίψω και με έπιασε από τον λαιμό. Εγώ τότε άρχισα να κορνάρω, εκείνος μου είπε να σταματήσω και να ξεκινήσω να οδηγώ. Βγήκα στην Αμφιθέας ανέπτυξα ταχύτητα και έφτασα στην καφετέρια. Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι με είδαν και ήρθαν προς τα έμενα και εκείνος άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει».

Η ομάδα των αστυνομικών της ασφάλειας Αθηνών που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό του βιαστή του Παλαιού Φαλήρου έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και έχουν καταφέρει να απομονώσουν αρκετά στιγμιότυπα με καθαρό το πρόσωπό του. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Αθηνών, είχε ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να βγάλουν διάταξη ώστε να δοθούν τα βίντεο στη δημοσιότητα, αλλά στη συνέχεια όταν διέρρευσε το οπτικό υλικό, δεν εκδόθηκε η σχετική διάταξη. Η κατάθεση της 24χρονης, ως προς τα χαρακτηριστικά του δράστη, συμπίπτει με την κατάθεση της 34χρονης υπαλλήλου του Αεροδρομίου Αθηνών, την οποία ο καταζητούμενός εντόπισε μία ώρα αργότερα στη Λ. Ποσειδώνος και την βίασε δυο φορές.

«Ήταν μεθυσμένος. Μύριζε αλκοόλ», κατέθεσε η 34χρονη γυναίκα η οποία περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του βιαστή της ακόμη το σχήμα από το τατουάζ που είχε στο δεξί του χέρι.

Δείτε επίσης