Ελλάδα

Γιάννης Μάρκου: «Δεν είχα μαχαίρι, εκείνος μου επιτέθηκε πρώτος», θα υποστηρίξει ο 26χρονος μαχαιροβγάλτης - Πάει ανακριτή

Άλλαξε δικηγόρο μόλις χθες - Θα καταθέσει πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα - Τι θα υποστηρίξει

Γιάννης Μάρκου: «Μου επιτέθηκε πρώτος με γροθιά», θα υποστηρίξει ο 26χρονος μαχαιροβγάλτης - Πάει ανακριτή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με δάκρυα στα μάτια πέρασε το μεσημέρι της Κυριακής το κατώφλι της Ασφάλειας Κηφισιάς ο 26χρονος μάγειρας, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι τον 58χρονο επιχειρηματία, Γιάννη Μάρκου, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έξω από καντίνα στη Ν. Ερυθραία.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr δήλωσε πως ό,τι έχει να πει, θα το πει στον Ανακριτή. Το μόνο που ανέφερε, χωρίς να το καταθέσει, ήταν ότι δεν γνώριζε το θύμα και δεν αντιλήφθηκε πως διασκέδαζαν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο.

Σήμερα το πρωί ο νεαρός δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βαριάς σωματικής βλάβης και παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο 26χρονος είχε καταλάβει ότι οι αστυνομικοί ήταν μια ανάσα από τη σύλληψή του, καθώς η Ασφάλεια Κηφισιάς γνώριζε την ταυτότητά του και αποφάσισε να εμφανιστεί, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέσω του δικηγόρου του, έγινε η επαφή και παραδόθηκε, χωρίς όμως να δώσει τα ρούχα που φορούσε το χάραμα της αιματηρής επίθεσης, αλλά ούτε και το μαχαίρι.

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που εξασφάλισε το Vradini.gr καταγράφεται η αρχή του διαπληκτισμού του 26χρονου δράστη με τον Γιάννη Μάρκου. Διακρίνεται μία κίνηση του χεριού του δράστη και μετά και οι δύο φεύγουν από την καντίνα που μπορεί να καταγράψει η κάμερα.

Στη συνέχεια βγαίνουν στο υπαίθριο πάρκινγκ του καταστήματος και ο επιχειρηματίας δέχεται τις 16 μαχαιριές, σύμφωνα με την έκθεση της ιδιωτικής κλινικής που νοσηλεύεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το μοναδικό βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές και η στιγμή της επίθεσης δεν έχει καταγραφεί.

Η πλευρά του δράστη αφήνει να εννοηθεί επίσης, πως ο 26χρονος θα υποστηρίξει στην απολογία του ότι δεν είχε μαζί του μαχαίρι, αλλά το βρήκε στο χώρο της καντίνας πριν από την επίθεση.

Ο 19χρονος

Στα κρατητήρια παραμένει και ο 19χρονος φίλος του που ήταν μαζί με τον 26χρονο τα ξημερώματα της Παρασκευής. Και ο 19χρονος αρχικά έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τον δράστη και μπήκε ξαφνικά στο αυτοκίνητό του και του ζήτησε να τον απομακρύνει από το σημείο.

Στη συνέχεια που προέκυψε ότι διασκέδαζαν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο, αρνήθηκε να καταθέσει, και είπε πως θα απολογηθεί στον Ανακριτή. Αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη και στον Εισαγγελέα που οδηγήθηκε το Σάββατο, υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή και απλά μετέφερε τον 26χρονο μετά το περιστατικό, χωρίς να έχει αντιληφθεί τον τραυματισμό του επιχειρηματία.

Τι θα υποστηρίξει

«Μου επιτέθηκε πρώτος πισώπλατα με γροθιά». Αυτό αναμένεται να υποστηρίξει ο 26χρονος δράστης ενώπιον του ανακριτή, όπου οδηγείται σήμερα το πρωί στις 9.

Μάλιστα, αργά το απόγευμα της Κυριακής ο 26χρονος προχώρησε στην ανάκληση πληρεξουσιότητας από τον δικηγόρο Ανδρέα Σπυρόπουλο και νέο συνήγορός του ορίστηκε ο γνωστός δικηγόρος, Γιώργος Μακρής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συνήγορος του 26χρονου αναμένεται να καταθέσει πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, ενώ αναμένεται να υποστηρίξει πως το επεισόδιο το ξεκίνησε ο επιχειρηματίας, χτυπώντας τον δράστη, πισώπλατα με γροθιά.

Σεσημασμένος

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής ο 26χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία.

Συνελήφθη με ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 26χρονος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς παρουσία του δικηγόρου Ανδρέα Σπυρόπουλου, ο οποίος έχει πλέον αντικατασταθεί από τον δικηγόρο κ. Γιώργο Μακρή.

Ο δράστης είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων ενώ από την πρώτη στιγμή, σχεδόν, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ο 19χρονος, φίλος του 26χρονου.

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα»

Φίλος του 58χρονου επιχειρηματία, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, δήλωσε ότι όλα έγιναν μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Οι δύο νεαροί αμέσως μετά το συμβάν επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Ι.Χ. μάρκας Ford και κατευθύνθηκαν προς τη Μεταμόρφωση. Ο 19χρονος οδηγός εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του και συνελήφθη κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως η παρέα του 58χρονου επιχειρηματία και οι νεαροί "πρωταγωνιστές" της αιματηρής επίθεσης διασκέδαζαν στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί στη Νέα Ερυθραία.

Η μανία με την οποία λειτούργησε ο 26χρονος δράστης, που κατάφερε συνολικά 17 χτυπήματα με φαλτσέτα στον επιχειρηματία, έδειξε στους αστυνομικούς ότι ενδεχομένως να είχε προηγηθεί κάποιος καβγάς.

Δείτε επίσης