Ελλάδα

Γ. Μαρακάκη: «Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα τον μαχαίρωσε 20 φορές» λέει ο δικηγόρος του Γ. Μάρκου

«Θα με φάνε εκεί που πάω» δηλώνει ο δράστης σε συγγενείς του - «Πέσαμε από τα σύννεφα», λέει το περιβάλλον του - «Δεν φαίνεται να πιάνει μαχαίρι πρώτη φορά», απαντά ο Μαρακάκης

Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε αμφισβήτηση των βασικών ισχυρισμών της υπερασπιστικής γραμμής του 26χρονου που μαχαίρωσε τουλάχιστον 15 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου δίπλα σε καντίνα στη Βαρυμπόμπη στις 4.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, προχώρησε πριν από λίγο ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Σε παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε πως από τις μαρτυρίες, το οπτικό υλικό και τα στοιχεία το προφίλ του δεν...ταιριάζει με εκείνο του «καλού παιδιού» που προκλήθηκε αναίτια και αντέδρασε που προβάλλει η υπεράσπισή του.

«Έχουμε το περιστατικό που λαμβάνει χώρα στον χώρο της καντίνας. Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο προσπέρασε την σειρά ο(26χρονος) δράστης μαζί με τον φίλο του, δημιούργησε κάποιες αντιδράσεις. Όχι μόνο από την παρέα του Γιάννη Μάρκου αλλά και από τους υπόλοιπους. Ήταν εκεί γύρω στα 15 άτομα που περίμεναν στην ίδια σειρά. Ανταλλάχθηκαν κάποιες κουβέντες, σε ήπιο τόνο, μεταξύ του φίλου του Γιάννη (Μάρκου) και του 19χρονου (φίλου του δράστη). Και στην συνέχεια ο Γιάννης (Μάρκου) τους προσέγγισε. Εκεί υπήρξε ένας διαπληκτισμός... του επιτέθηκε ο 26χρονος.Αλλά δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε εικόνα για το τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Τι αντηλλάχθηκε προφορικά (ανάμεσά τους)» είπε ο Γιάννης Μαρακάκης και υπογράμμισε σχετικά με τις κινήσεις και τις πράξεις του δράστη:«Στην συνέχεια (ο 26χρονος) τον παραμέρισε σε ένα σημείο δίπλα, το οποίο ήταν πιο σκοτεινό. Σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε οπτική επαφή με τους υπόλοιπους της παρέας του Γιάννη (Μάρκου), που τον τράβηξε ο 26χρονος δράστης. Και εκεί...αστραπιαία...μέσα σε 10 δευτερόλεπτα του κατέφερε 15-20 μαχαιριές».

Για να συμπληρώσει με έμφαση στην αξιολόγησή της συγκεκριμένης πράξης: «Αυτό ναι μεν θα αξιολογηθεί προφανώς από την ανάκριση - είμαστε άλλωστε εν μέσω της ανακριτικής διαδικασίας - και αργότερα στο δικαστήριο. Αλλά δεν δείχνει αυτό το...προφίλ ενός ανθρώπου που πιάνει για πρώτη φορά στην ζωή του τυχαία μαχαίρι και...τυχαία καταφέρνει να πλήξει (με το μαχαίρι) ζωτικά όργανα στο περιστατικό αυτό».

Μάλιστα, ο δικηγόρος του γνωστού επιχειρηματία χαρακτήρισε άνευ ουσίας και «ασύνδετο» θέμα με το περιστατικό το προβαλλόμενο επιχείρημα της υπεράσπισης του δράστη περί «φιλήσυχου ανθρώπου που δεν είχε δώσει δικαιώματα» και «καλού παιδιού».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του: «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αξιολογείται κάποιος αν είναι...καλό παιδί ή αν είχε βγάλει με καλούς βαθμούς το σχολείο ή αν είναι καλός στην δουλειά του. Αυτό είναι (θέμα) ασύνδετο με το περιστατικό». Αυτά όπως είπε θα αξιολογηθούν από την ανάκριση που διενεργείται και θα αναφερθούν στο δικαστήριο, όταν «μας δωθεί ο λόγος για να τα σχολιάσουμε».

Επιπλέον, δεν έκανε κανένα σχόλιο ή τοποθέτηση για τις πληροφορίες πως ο δράστης ισχυρίζεται πως δεν το ξεκίνησε ο ίδιος το επεισόδιο, αλλά ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν αυτός που χτύπησε πισώπλατα με γροθιά τον δράστη, προκαλώντας τον να αντιδράσει στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όσον αφορά στην κατάσταση του Γιάννη Μάρκου που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως είναι «Ήταν πολύ τυχερός που κατάφερε να φθάσει ζωντανός στο νοσοκομείο» και συμπλήρωσε: «Είναι αρκετά καλύτερα. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του αλλά είναι ακόμα σοβαρή η κατάστασή του»

Οι αντιδράσεις της οικογένειας του δράστη

Την ίδια ώρα, ο 26χρονος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και κυρίως την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό (Mega), η θεία του δήλωσε πως η μητέρα του είναι σε άθλια κατάσταση και δεν μπορεί να πιστέψει για τις κατηγορίες εις βάρος του γιού της: «Χάλια είναι η γυναίκα. Χάλια είναι».

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ο 26χρονος όταν αναχώρησε για το αστυνομικό τμήμα προκειμένου συνοδεία δικηγόρου να παραδοθεί, είπε στην μητέρα του πως θα έχει τραγικό τέλος. «θα με φάνε εκεί πέρα που πάω. Δεν πρόκειται να με ξαναδείς» είπε χαρακτηριστικά η θεία του 26χρονου, η οποία επανέλαβε πως όλοι στην οικογένεια «έχουν πέσει από τα σύννεφα» από το συγκεκριμένο περιστατικό και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έκανε μία τέτοια πράξη ο 26χρονος: «Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Όλοι έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Περιμένουμε να δούμε στις καταθέσεις τι έχει πει. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει με το παιδί μας. Τι να σας πω, τι να σας πω. Και εμείς τα έχουμε χάσει».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος δράστης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και για το νόμο περί όπλων, πήρε προθεσμία να απολογηθεί για την ερχόμενη Πέμπτη (3/11) ενώ νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι θα υποστηρίξει ο 26χρονος δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος δράστης στην απολογία του αναμένεται να υποστηρίξει πως ο Γιάννης Μάρκου «του επιτέθηκε πρώτος» και μάλιστα «πισώπλατα με γροθιά».

Μάλιστα, χθες το βράδυ ο 26χρονος προχώρησε στην ανάκληση πληρεξουσιότητας από τον δικηγόρο Ανδρέα Σπυρόπουλο και νέο συνήγορός του ορίστηκε ο γνωστός δικηγόρος, Γιώργος Μακρής.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει ο νέος συνήγορος του 26χρονου φέρεται πως πρόκειται να υποστηρίξει πως το επεισόδιο το ξεκίνησε ο γνωστός επιχειρηματίας, χτυπώντας τον δράστη με γροθιά στην πλάτη και εκείνος αμύνθηκε, φοβούμενος για την ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί ο 26χρονος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς παρουσία του δικηγόρου Ανδρέα Σπυρόπουλου. Συνελήφθη με ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο 26χρονος δράστης είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων ενώ από την πρώτη στιγμή, σχεδόν, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ο 19χρονος, φίλος του 26χρονου.

Δείτε επίσης