Ελλάδα

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Η ενεργειακή κρίση φέρνει περικοπές στον στολισμό της πόλης

Εξοικονόμηση ενέργειας κατά 58% τα φετινά Χριστούγεννα

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Η ενεργειακή κρίση φέρνει περικοπές στον στολισμό της πόλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση κατά 58% -σε σχέση με πέρυσι- τις ημέρες των Χριστουγέννων ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα το βράδυ από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι στο πλαίσιο του φετινού σχεδιασμού για τα Χριστούγεννα ελήφθησαν μέτρα, ώστε να υπάρξει σημαντικός περιορισμός στην κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο διευκρίνισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει την πόλη σκοτεινή, αστόλιστη και μουντή.

Για να πετύχει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας κατά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει μεταξύ άλλων σε τρεις κινήσεις:

-Το άναμμα του εορταστικού διακόσμου της πόλης θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου κι όχι στο τέλος Νοεμβρίου.

- Ο εορταστικός διάκοσμος θα σβήνει στη 1.00 τα ξημερώματα με τη χρήση ειδικών έξυπνων συστημάτων φωτισμού.

- Ο φωτισμός θα είναι τύπου led.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο φετινός εορταστικός διάκοσμος αντιστοιχεί σε KWh στο 2,4% της μηνιαίας κατανάλωσης του δημοτικού φωτισμού και στο 0,2% της ετήσιας.

Στο μεταξύ, στα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται η λειτουργία δύο χριστουγεννιάτικων αγορών, θέμα που πρόκειται να συζητηθεί απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρώτη αγορά σχεδιάζεται να λειτουργήσει κάτω από την Αρχαία Αγορά και η δεύτερη στο πάρκο της ΧΑΝΘ.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη την περίοδο των γιορτών σε προορισμό για επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, να την ομορφύνουμε, να προσδώσουμε εκείνη την εορταστική ατμόσφαιρα που αναλογεί σε μια πόλη με φιλοδοξία, αισιοδοξία, σε μια δυναμική ευρωπαϊκή πόλη», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Δείτε επίσης