Ελλάδα

Στα δίχτυα απατεώνα και εκβιαστή 39χρονος δικηγόρος

Είχε βάλει τα στοιχεία του θύματος σε σάιτ για ομοφυλόφιλους

Στα δίχτυα απατεώνα και εκβιαστή 39χρονος δικηγόρος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εφιαλτικές στιγμές έζησε για έναν ολόκληρο μήνα δικηγόρος, από έναν νεαρό άνδρα από Θεσσαλονίκη που τον εκβίασε, τον εξαπάτησε και τον διαπόμπευσε στα social media.

Ο δράστης συνελήφθη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, μετά από καταγγελία που έκανε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις αρχές Οκτωβρίου, όταν ο 35χρονος Θεσσαλονικιός έχοντας δημιουργήσει ψεύτικο γυναικείο προφίλ στο Ίνσταγκραμ, ξεκίνησε διαδικτυακή συνομιλία με μηνύματα με τον 39χρονο άνδρα. Σταδιακά οι συζητήσεις άρχισαν να γίνονται έντονες και υβριστικές από την πλευρά του δράστη με αποτέλεσμα ο 39χρονος δικηγόρος που έμαθε ότι το προφίλ του συνομιλητή του ήταν ψεύτικο, φέρεται να σταματήσει να επικοινωνεί διαδικτυακά.

Ωστόσο ο άνδρας από την Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν σταμάτησε να ενοχλεί τον δικηγόρο αλλά συνέχισε συστηματικά να τον καλεί στο τηλέφωνο του και να του στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα. Παράλληλα ο 35χρονος Θεσσαλονικιός δημιούργησε πλήθος πλαστών λογαριασμών σε ιστοσελίδες γνωριμιών και ομοφυλοφιλων με τα στοιχεία του καταγγέλλοντα, με αποτέλεσμα αυτός να γίνεται δέκτης ενοχλητικών μηνυμάτων από αγνώστους.

Ο δικηγόρος απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατήγγειλε το περιστατικό με αποτέλεσμα να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, να βρεθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και τελικά να συλληφθεί ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Σε βάρος του Θεσσαλονικιού σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα.

Ο δράστης που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση ενώ κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας και 2 κάρτες SIM.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δείτε επίσης