Ελλάδα

Δολοφονία 17χρονου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση - Όλα όσα κατέθεσε ο 14χρονος

Τι «είδε» ο ιατροδικαστής στο άψυχο σώμα του παιδιού - «Θα σας τα πω όλα, τον σκότωσα κατά λάθος», είπε ο 14χρονος

Δολοφονία 17χρονου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση - Όλα όσα κατέθεσε ο 14χρονος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τραύματα από έναν πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον 17χρονο έφηβο στη Μάνδρα Αττικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής δεν είδε σημάδια κακοποίησης στο άψυχο σώμα του παιδιού.

Τι είπε ο 14χρονος στους αστυνομικούς
Ο 14χρονος κατέθετε μέχρι αργά τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, χωρίς να ομολογήσει ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του. Αφέθηκε ελεύθερος, και το πρωί της Παρασκευής που επέστρεψε σπίτι του στη Μαγούλα, αποκάλυψε στον πατέρα του τι είχε συμβεί το μεσημέρι της Πέμπτης.
Αμέσως ο πατέρας του τηλεφώνησε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στη στάνη της οικογένειας. «Θα σας τα πω όλα» είπε ο 14χρονος, «τον σκότωσα κατά λάθος. Κυνηγούσαμε ένα αγριογούρουνο το οποίο κρύφτηκε πίσω από κάτι θάμνους. Ο αδελφός μου, μου έδωσε το όπλο και πήγε να το ξετρυπώσει. Μπροστά πήγαινε αυτός και πίσω εγώ. Εκεί που τρέχαμε το όπλο εκπυρσοκρότησε, μόνο του. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Όταν είδα πως ήταν νεκρός πέταξα το όπλο και γύρισα στο σπίτι», φέρεται να είπε ο 14χρονος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από την κατάθεση του ανήλικου, πυροβόλησε τον αδελφό του από απόσταση 10 μέτρων. Τα σκάγια διασποράς τον βρήκαν στο πίσω και αριστερά μέρος του κεφαλιού, και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Όπως είχε γράψει πρώτο το Vradini.gr, στην πρώτη του κατάθεση ο 14χρονος είχε πει ότι αυτός έβοσκε τα πρόβατα και ο αδελφός του τις κατσίκες σε άλλο σημείο του δάσους, και είχε να τον δει από το πρωί που χώρισαν οι δρόμοι τους στη στάνη.

Δείτε επίσης