Ελλάδα

«Σαρώνουν» συμμορίες που «ξαφρίζουν» τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Eπιλέγουν μοναχικά άτομα που κυκλοφορούν στους σκοτεινούς δρόμους και τους αρπάζουν κινητά και πορτοφόλια

«Σαρώνουν» συμμορίες που «ξαφρίζουν» τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δύο ληστείες με θύματα τουρίστες σημειώθηκαν σε κακόφημα στενά του κέντρου της Αθήνας.

Οι συμμορίες επιλέγουν κυρίως μοναχικά άτομα που κυκλοφορούν στους σκοτεινούς δρόμους της πρωτεύουσας, και τα ληστεύουν είτε με την απειλή όπλου ή την χρήση σωματικής βίας.

Στην οδό Βουτάδων, τέσσερις κακοποιοί ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, Ιταλό τουρίστα. Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, άρχισαν να τον χτυπάνε με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσπο και τα πόδια. Το θύμα έπεσε στο δρόμο, και τότε οι δράστες του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι του, με χρήματα, την Ιταλική του ταυτότητα , το δίπλωμα οδήγησης, και πιστωτικές κάρτες.

Οι ληστές χάθηκαν στο σκοτάδι, ενώ ο 21χρονος τουρίστας πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Ομόνοιας, και κατήγγειλε την αιματηρή ληστεία. Στην ίδια υπηρεσία καταγγέλθηκε και η επόμενη ληστεία.

Ο Αυστραλός τουρίστας όπως είπε στους αστυνομικούς βάδιζε σε δρόμο κοντά στη πλατεία Κουμουνδούρου, όταν τον πλησίασαν με άγριες διαθέσεις, τρεις δράστες. Του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και του άρπαξαν τον τσάντα πλάτης, που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο( iPhone) 200 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.

Δείτε επίσης