Ελλάδα

Οι ευθύνες του πατέρα θύματος και δράστη στην τραγωδία της Μάνδρας

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναλύει την υπόθεση με βάση τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ

Οι ευθύνες του πατέρα θύματος και δράστη  στην τραγωδία της Μάνδρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Φαίνεται πως εκεί που έγιναν οι αναφορές δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξουν και φτάσαμε ένα 14χρονο παιδί να πυροβολήσει τον αδερφό του από λάθος».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ αλλων, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχετικά με την υπόθεση δολοφονιας του 17χρονου στη Μάνδρα από τον 14χρονο αδερφό του.

Ο κ. Καλιακμάνης, ειδικότερα, αναφερόμενος στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εν λόγω υπόθεση στάθηκε ιδιαίτερα στις ευθύνες του πατέρα που έχουν αποτυπωθεί και ποινικά στην δίωξη που έχει ασκηθεί

Αναλυτικότερα υπογράμμισε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν πως ο 14χρονος πυροβόλησε κατα λάθος τον άτυχο αδερφό του.

«Εκεί υπάρχαν 8 παιδιά. Είχαν γίνει κάποιες αναφορές από το "Χαμόγελο του Παιδιού". Φαίνεται πως εκεί που έγιναν οι αναφορές δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξουν και φτάσαμε ένα 14χρονο παιδί να πυροβολήσει τον αδερφό του από λάθος απ' ότι φαίνεται. Οι πρώτες έρευνες που έγιναν από την αστυνομία δεν δείχνουν να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω», επισήμανε και πρόσθεσε πως:

«Είναι ένα παιδί που πήρε ένα όπλο από ένα σεντούκι, για το οποίο ο πατέρας του δεν είχε άδεια κατοχής, που το ήξεραν τα παιδιά. Είχε σφαίρες για αγριογούρουνο. Αυτό που είδε ο ιατροδικαστής είναι φοβερό, γιατί καταλαβαίνετε αυτό το βλήμα όταν πλήξει στο κεφάλι ένα παιδί, τι ζημιά κάνει. Είναι και ο πατέρας υπόλογος για παραμέληση ανηλίκου κα κατοχή όπλου».

Όσον αφορά το γεγονός, των δυο καταγγελιών, το 2021 και το 2022, που έγιναν για τη συγκεκριμένη οικογένεια, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, ξεκαθάρισε πως δεν είχαν γίνει στις αστυνομικές αρχές, αλλά στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται, πως σε βάρος του 14χρονου, που ομολόγησε το έγκλημα, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης (8/11) στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Τι υποστηρίζει πλευρά του 14χρονου

Σύμφωνα με την κατάθεση του 14χρονου, πυροβόλησε κατά λάθος στη διάρκεια του κυνηγιού τον αδερφό του.

O 14χρονος σε πρώτη συζήτηση με τον δικηγόρο του Ιωάννη Βέρα, φέρεται να αποδίδει τον θάνατο του αδερφού του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αγριογούρουνου, καθώς και οι δύο γνώριζαν ότι ο πατέρας τους είχε την καραμπίνα σε ένα σεντούκι.

Δείτε επίσης