Ελλάδα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στο Εφετείο Αθήνας συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη

Το δικαστήριο συνεδρίασε σε αίθουσα της Ευελπίδων, λίγο μεγαλύτερη από εκείνη που διατέθηκε κατά την έναρξη της δίκης

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στο Εφετείο Αθήνας συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Εφετείου Αθήνας θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Στ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που εκδικάζει την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Κατά τη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση,. τα πρώτα 50 θύματα της τραγωδίας του Ιουλίου του 2018 δήλωσαν δια των συνηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ενώπιον του δικαστηρίου που θα δικάσει τους 21 κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο.

Το δικαστήριο σήμερα Δευτέρα συνεδρίασε σε αίθουσα της Ευελπίδων, λίγο μεγαλύτερη από εκείνη που διατέθηκε κατά την έναρξη της δίκης την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξάγονται πλέον στην αίθουσα του Εφετείου η οποία διατέθηκε και για την υπόθεση αυτή, όπως και για την δίκη της Χρυσής Αυγής, που πλέον θα διεξάγονται εναλλάξ.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, κατά την τρίτη συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία των δηλώσεων παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τα θύματα της πυρκαγιάς, η οποία άφησε πίσω της περισσότερους από 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Και σήμερα, βρέθηκαν στα δικαστήρια πολλά θύματα και συγγενείς θυμάτων της ολέθριας πυρκαγιάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι νωρίτερα σήμερα αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, κατηγορούμενου για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, μετά από μήνυση του πυραγού Δημήτρη Λιότσου, πραγματογνωμόνα της Εισαγγελίας στην έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο αξιωματικός κατηγορεί τον τότε αρχηγό του Σώματος για προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο που του είχε ανατεθεί από την Εισαγγελία και πιέσεων που είχε δεχθεί από τον κ. Ματθαιόπουλο με σκοπό τη συγκάλυψη ευθυνών για την διαχείριση της κατάστασης στο Μάτι από την Πυροσβεστική.

Δείτε επίσης