Ελλάδα

Γ. Οικονόμου: «O ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται τοξικά, απαντάμε με μετρήσιμο έργο»

Μέχρι την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για παρακολουθήσεις

Γ. Οικονόμου: «O ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται τοξικά, απαντάμε με μετρήσιμο έργο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χειριστεί την υπόθεση των παρακολουθήσεων θεσμικά, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αντιπολιτευτεί τοξικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η θέση μας είναι εξαρχής διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα των πιθανών παρακολουθήσεων πρέπει να διαλευκανθεί και μάλιστα ταχύτατα. Οφείλουμε όλοι να πράξουμε ότι αναλογεί στον καθένα για να έχουμε σύντομα αποτελέσματα» είπε ο Γιάννης Οικονόμου και συνέχισε: «η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες. Μέχρι την Τετάρτη θα βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση. Τα δημοσιεύματα όταν στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ειλικρίνεια, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν. Ξεκαθάρισε ότι η μονοθεματική ατζέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοεί την κυβέρνηση. «Δεν αναστέλλεται το έργο μας και δεν μειώνουμε ταχύτητα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε με μετρήσιμο έργο που αλλάζει προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός είναι η εκκαθάριση των συντάξεων που εκκρεμούσαν από το 2016. Πρόκειται για ένα γεγονός με ουσιαστικό κοινωνικό πρόσημο, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μιας ντροπής για το ελληνικό κράτος».

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, μόνο εάν υπάρχουν ευρήματα»

«Μας καλύπτει απόλυτα η δήλωση Ν. Δένδια, σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση»

Στο μεταξύ, ουκ ολίγες φορές επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ρωτηθείς εάν παρακολουθούνται υπουργοί από την ΕΥΠ, όπως οι κ.κ. Δένδιας, Χατζηδάκης με αφορμή και τα νέα δημοσιεύματα, ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, παρά μόνο εάν υπάρξουν ευρήματα», συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν διαχρονικά κανονισμοί και ειδικό πλαίσιο που διέπει τις παρακολουθήσεις από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση και καμία εθνική αρχή ασφαλείας δεν έχει προμηθευτεί και δεν χρησιμοποιεί κανένα από τα κακόβουλα λογισμικά.

«Προφανώς και υπήρχαν στη χώρα και οφείλει να διερευνήσει η δικαιοσύνη την υπόθεση αυτή. Είναι κάπως σουρεαλιστικό να διατυπώνονται μια σειρά από ισχυρισμοί χωρίς στοιχεία και μάλιστα σε συνέχειες. Θα πρέπει όλοι με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους να προσέλθουν στη Δικαιοσύνη για να τη βοηθήσουν να φτάσει στην άκρη του νήματος. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο θεσμικό εκτός από τη Δικαιοσύνη στις Δημοκρατίες και πρέπει να μπει ένα τέλος θεσμικό στη λάσπη. Δεν επιτιθέμεθα σε κανέναν δημοσιογράφο που κάνει έρευνα» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για το εάν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για τις παρακολουθήσεις καλύπτει την κυβέρνηση, ο κος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: Μας καλύπτει απόλυτα, ο κ. Δένδιας λέει ότι λέει και η κυβέρνηση». Και πρόσθεσε δεν υπάρχει καμία ανησυχία από ξένες πρεσβείες για το θέμα αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση για καθυστέρηση από την πλευρά της δικαιοσύνης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Και αντίστοιχες έρευνες που γίνονται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν καταλήξει πουθενά και έχουν ξεκινήσει νωρίτερα. Αν κάποιος έχει όφελος να αποσαφηνιστεί γρηγορότερα η υπόθεση αυτή είναι η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία λογική να παρακολουθούνται στενά στελέχη της κυβέρνησης, εκτός του να ήθελαν να παρακολουθούν και τον πρωθυπουργό».

Δείτε επίσης