Ελλάδα

Ρόδος: Τούρκος δεκανέας συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών - Του έταξαν 5.000 ευρώ!

Ισχυρίστηκε πως δεν του έφταναν οι 8.000 τουρκικές λίρες – περίπου 411 ευρώ – που έπαιρνε ως μισθό

Τούρκος δεκανέας συνελήφθη στη Ρόδο από Λιμενικούς για διακίνηση μεταναστών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ρόδο, όταν ένας στρατιώτης της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση μεταναστών προς την Ελλάδα.

Ο 21χρονος στρατιώτης όπως ισχυρίστηκε, δεν του έφταναν οι 8.000 τουρκικές λίρες – περίπου 411 ευρώ – που έπαιρνε ως μισθό, και αποφάσισε να βγάλει πολλά περισσότερα από αυτή την δραστηριότητα.

Βρήκε μία ομάδα διακινητών οι οποίοι, του υποσχέθηκαν να του δώσουν 5.000 ευρώ για να κάνει μεταφορά 10 ατόμων από την Τουρκία προς τη Ρόδο. Μάλιστα ο ίδιος, όπως ανέφερε, το έμαθε συμπτωματικά, καθώς συναντήθηκε τυχαία σε μία καφετέρια με κάποιον ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο και αναζητούσε καπετάνιους.

Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε, όπως υποστήριξε, και πήρε και δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου. Τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησε το ταξίδι, πήρε 10 άτομα, 2 γυναίκες, 4 παιδιά και 4 άνδρες από ένα λιμανάκι απέναντι από τη Ρόδο, προκειμένου να φτάσει στη Ρόδο. Ο Τούρκος στρατιώτης, έφτασε στη Ρόδο και τους αποβίβασε.

Στον γυρισμό όμως υπήρξε μηχανική βλάβη – ενδεχομένως τελείωσαν τα καύσιμα – το ταχύπλοο έμεινε ακυβέρνητο και έτσι κάλεσε το 112. Το ελληνικό Λιμενικό συνέλαβε τον 21χρονο, ο οποίος προφυλακίστηκε την Τετάρτη.

Δείτε επίσης