Ελλάδα

«Ψευτογιατρός»: Λύγισε η πρόεδρος - Καταχειροκροτήθηκε από συγγενείς των θυμάτων

Ποινή - «μαμούθ» για τον «Dr Kontos» για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες

«Ψευτογιατρός»: Λύγισε η πρόεδρος - Καταχειροκροτήθηκε από συγγενείς των θυμάτων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθηνας που δίκασε τον « ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη κλαίγοντας, κήρυξε το πέρας της διαδικασίας, ευχαριστώντας όλους τους παράγοντες της δίκης, συνηγόρους, δικηγόρους πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η αντίδραση της προέδρου προκάλεσε έντονη συγκίνηση και χειροκρότημα από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων που είπαν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Δικαιοσύνη.

Η ποινή - μαμούθ που επιβλήθηκε στον Dr Kontos

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Νίκο Κοντοστάθη για 7 ανθρωποκτονίες και για 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών επιβάλλοντάς του μία από τις μεγαλύτερες ποινές που έχει επιβληθεί ποτέ στα δικαστικά χρονικά της χώρας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε τον Dr. Kontos, ομόφωνα σε κάθειρξη 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη (εκτιτέα 20 έτη) και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Εντός της δικαστικής αίθουσας, όπως προαναφέρθηκε υπήρξε διάχυτη ικανοποίηση των συγγενών των θανόντων που «πήρε στον λαιμό του» ο αγύρτης Dr. Kontos, που πρόσφερε θεραπεία από τον καρκίνο χωρίς να έχει καμία ιατρική ιδιότητα, και διαφήμιζε εαυτόν ως διακεκριμένο ογκολόγο.

Πριν τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες, σε 12 έτη κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 έτη κάθειρξης και 18.000 ευρώ για απάτη, σε 1 έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε 2 έτη και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία και σε 2 έτη φυλάκισης, 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Κοντοστάθη είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων 30 χρόνων μετά την καταδίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν και της εταιρείας δολοφόνων.

Αθώοι οι άλλοι 16 συγκατηγορούμενοι

Εξάλλου, αθώοι κρίθηκαν και οι 16 συγκατηγορούμενοι του Κοντοστάθη. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά βρίσκονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας γιατρός που έχει διατελέσει και υπουργός σε προηγούμενη κυβέρνηση.

Δείτε επίσης