Ελλάδα

Κολωνός: Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα που αγόρασαν φωτογραφίες της 12χρονης

Άλλοι δύο εντοπίστηκαν για live streaming

Κολωνός: Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα που αγόρασαν φωτογραφίες της 12χρονης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην ταυτοποίηση δέκα ατόμων που είχαν προσωπικές φωτογραφίες της 12χρονης από τον Κολωνό, έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές ενώ έχουν εντοπίσει άλλα δύο άτομα όπου μέσω του διαδικτύου είχαν οπτική επικοινωνία και επαφή με το ανήλικο κορίτσι.

Τα άτομα αυτά αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες για απολογία αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης που βιάστηκε και εκπορνεύθηκε από τον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο, ένα μήνα μετά, είναι καταιγιστικές.

Μετά την σημερινή δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων τριών συλληφθέντων οι αρχές τις επόμενες ημέρες θα καλέσουν τους συνολικά 12 «πελάτες παιδεραστές» να απολογηθούν και αναλόγως τις καταθέσεις τους, θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, βρήκαν τα ίχνη των δέκα προσώπων που αγόρασαν μέσω του Ηλία Μίχου πορνογραφικό υλικό της ανήλικης,. Τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν μέσα από το προφίλ της 12χρονης στη διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών ενώ ταυτοποιήθηκαν και δύο άτομα που φέρονται να είχαν πληρώσει για να παρακολουθήσουν live υλικό του ανήλικου κοριτσιού μέσω ειδικής εφαρμογής livestreaming. Τα δύο αυτά άτομα είχαν πληρώσει μέσω paysafe.

Το μικρό κορίτσι από το Κολωνό τις προηγούμενες ημέρες που κατέθεσε αναγνώρισε 13 άτομα, με κάποια εκ των οποίων δήλωσε ότι είχε βρεθεί από κοντά και άλλα με τα οποία έχει ανταλλάξει φωτογραφίες και βίντεο, πάντοτε με την καθοδήγηση του Ηλία Μίχου.

Αφού ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των ατόμων από την 12χρονη, σε συνδυασμό με την άρση απορρήτου, η 33η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ξεκίνησε να καλεί σε απολογία τα άτομα που φέρονται, σε πρώτη φάση, να έχουν ανταλλάξει πορνογραφικό υλικό μέσω πληρωμής. Αρχικά θα γίνει η κλήση τους σε απολογία και ανάλογα με την κρίση των Αρχών θα μετατραπεί ή όχι σε σύλληψη.

Δείτε επίσης