Ελλάδα

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Ψυχική διαταραχή επικαλείται ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος προσπαθεί να πείσει πως είναι ψυχικά διαταραγμένος ώστε μην τιμωρηθεί με φυλάκιση αλλά με νοσηλεία, σύμφωνα με τον Α. Κούγια

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Ψυχική διαταραχή επικαλείται ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σύρου, η δίκη για την υπόθεση της άτυχης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, μίλησε για την πορεία της δίκης. Ανέφερε πως ύστερα από την αρχική τοποθέτηση του κατηγορούμενου, όπου ομολογεί πως διέπραξε το έγκλημα, προσπαθεί να πείσει πως είναι ψυχικά διαταραγμένος έτσι ώστε να μην τιμωρηθεί με φυλάκιση αλλά με νοσηλεία.

Αποκάλυψε πως ειδικοί πραγματογνώμονες εξέτασαν τον κατηγορούμενο και απεφάνθησαν πως πάσχει από μία παρανοειδή διαταραχή η οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα.

«Τον εξέτασαν τέσσερις φορές και διέγνωσαν αυτό γι’ αυτό παραπέμπεται να δικαστεί ότι διέπραξε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η οποία πράξη τιμωρείται με ποινή ισόβιας καθείρξεως» συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στο αίτημα του πατέρα της Γαρυφαλλιάς να τιμωρηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης με δις ισόβια, επισήμανε πως αυτό δεν είναι εφικτό παρά μόνο για την τέλεση δύο δολοφονιών.

«Ισόβια σημαίνει ισόβια, ωστόσο όταν ο φυλακισμένος συμπληρώσει 15 χρόνια καθείρξεως έχει δικαίωμα να ζητήσει να ανασταλεί το υπόλοιπο της ποινής του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει δεκτό» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Δείτε επίσης