Ελλάδα

Κιβωτός: «Ήταν σαν φυλακή, έβλεπα παιδιά να βασανίζονται» - Συγκλονίζει 19χρονη

Κάνει λόγο για κολαστήριο στη δομή που φιλοξενούνταν η ίδια και τα αδέρφια της, για άγριο ξύλο, για πετάγματα  παιδιών από σκάλες, για τιμωρίες πείνας

Κιβωτός: «Ήταν σαν φυλακή, έβλεπα παιδιά να βασανίζονται» - Συγκλονίζει 19χρονη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με απίστευτη ταχύτητα ξετυλίγεται το κουβάρι των καταγγελιών για την Δομή της Κιβωτού του Κόσμου» που από ότι φαίνεται είχε μετατραπεί σε κολαστήριο για τα- παραβατικά και μη -παιδιά που φιλοξενούσε τα τελευταία χρόνια.

Ενώ την υπόθεση την αναλαμβάνει εισαγγελέας ανηλίκων για να εξετάσει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σήμερα έρχεται να προστεθεί άλλη μια καταγγελία σοκαριστική.

Αυτή την φορά μια 19χρονη κοπέλα κάνει λόγο για κολαστήριο στη δομή που φιλοξενούνταν η ίδια και τα αδέρφια της, για άγριο ξύλο, για πετάγματα παιδιών από σκάλες, για τιμωρίες πείνας….

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, το 19χρονο κορίτσι φέρονταν στα παιδιά με τον χειρότερο τρόπο.

«Μερικά παιδιά που ήταν λίγο πιο άτακτα, τα χτύπαγαν, τα ‘πιάναν από το αυτί και τα πετούσαν από τις σκάλες. Τους φέρονται εκεί μέσα σαν να είναι κακοποιοί, ενώ τα παιδάκια αυτά έχουν ψυχές», δηλώνει στην τηλεόραση του MEGA η 19χρονη πρώην φιλοξενούμενη στην Κιβωτό του Κόσμου, τονίζοντας ότι «ήταν σαν φυλακή εκεί μέσα».

«Εγώ και τα πέντε αδέρφια μου βιώσαμε πράγματα τα οποία ήταν βασανιστήρια. Σαν φυλακή εκεί μέσα. Μας έβαζαν και κάναμε πράγματα τα οποία δε θέλαμε και σε ότι τους λέγαμε “όχι”, μας έβαζαν τιμωρία. Η τιμωρία αυτή, μας έλεγαν “μια μέρα εσύ δε θα φας, πήγαινε κάτω”», προσθέτει η 19χρονη και επισημαίνει ότι αυτό ίσχυε για όλα τα παιδιά.

«Εάν ένα παιδάκι δε θέλει να κάνει μια δραστηριότητα την οποία θέλει η “Κιβωτός” ή θα του έλεγαν “δε θα φας μια μέρα” είτε “θα διώξουμε τους δικούς σου και εσένα από εδώ, θα φύγετε όλοι“. Αναλόγως τι είχαν κάνει, τους στέλνανε απομόνωση, ήταν σαν να είναι στη φυλακή», περιγράφει για τις συνθήκες η 19χρονη και συγκλονίζει.

Έφυγα γιατί δεν άντεχα άλλο

Το νεαρό κορίτσι συνεχίζοντας την εξομολόγηση του ανέφερε ότι έφυγε από την δομή επειδή δεν μπορούσε άλλο να βιώνει αυτές τις φρικτές καταστάσεις, ούτε να βλέπει και τα άλλα παιδιά να πονάνε.

«Εγώ από την ‘Κιβωτό’ έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βιώνω άλλο όλο αυτό το πράγμα, γιατί ήταν και ψυχικό. Έβλεπα κάποια παιδιά να βασανίζονται και πόναγε και η δικιά μου η καρδιά. Εγώ με το που έφυγα από εκεί μέσα, έλεγα ότι άνοιξε η καρδιά μου, έφυγα από μια φυλακή. Στην ουσία για μένα ήταν μια φυλακή. Αυτά τα παιδιά δε χαμογελάνε», λέει η 19χρονη κοπέλα.

Προσθέτει ότι τα παιδιά ένιωθαν φόβο να μιλήσουν. «Είχαμε και τον φόβο να του πούμε και κάτι, γιατί φοβόμασταν ότι θα μας έδιωχνε από εκεί πέρα. Τους έχει χαλάσει η δημοσιότητα, δηλαδή ότι θέλουν να φαίνονται κάπως καλοί προς τα έξω».

Παράλληλα η 19χρονη δήλωσε ότι θα βγουν να μιλήσουν και άλλα παιδιά «θύματα» αυτών των συμπεριφορών των εργαζομένων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

«Εγώ ήμουν στον Κολωνό στη δομή, και με το που βγήκε το παιδί και πήρε το θάρρος (σ.σ. ο 19χρονος), εγώ ήμουν μαζί του. Είπα να βγω και ‘γω να πω αυτά που ξέρω και όποια άλλα παιδιά έχουν βιώσει πράγματα από την “Κιβωτό”, καλό είναι να βγουν και αυτά να τα πουν γιατί σιγά σιγά θα πρέπει να μαθαίνουμε πού βοηθάμε», καταλήγει η 19χρονη.

Δείτε επίσης