Ελλάδα

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο πάτερ Αντώνιος την προσεχή εβδομάδα

Τι είπε ο 17χρονος που είδε τον φίλο του να κακοποιείται σεξουαλικά

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο πάτερ Αντώνιος την προσεχή εβδομάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, και τις καταγγελίες να πυκνώνουν μέρα με τη μέρα, οι αρχές φέρονται αποφασισμένες να προχωρήσουν άμεσα στην διαλεύκανση όλων όσων φρικτών αποκαλύπτονται καθημερινά.

Ο πατήρ Αντώνιος, που κατηγορείται ευθέως από τον 19χρονο πρώην φιλοξενούμενο της δομής, για ασέλγεια και κακοποίηση, όπως και άλλα άτομα εργαζόμενοι στην Κιβωτό, για κακοποιητική συμπεριφορά, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Η πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και των δικαστικών αρχών είναι να ριχθεί άπλετο φως άμεσα στα όσα καταγγέλλονται για τον πατήρ Αντώνιο και για άλλα 3 άτομα που κατηγορούνται για άσχημη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά που φιλοξενούνταν στις συνολικά πέντε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Για αυτό άλλωστε αύριο το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Προνοιακής Δομής όπως και οι συνολικά επτά καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του ιερέα Αντώνιου και ακόμη τριών εργαζομένων της Κιβωτού του Κόσμου.

Κατάθεση 17χρονου που επιβεβαιώνει την σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου

Η πρώτη κατάθεση για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ήταν αυτή του 17χρονου, αυτόπτη μάρτυρα της σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε ότι υπέστη ο 19χρονος. Ο 17χρονος είναι φίλος του 19χρονου και κατήγγειλε από τη μεριά του ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού επιχείρησε να τον χρηματίσει για να κρατήσει κλειστό το στόμα του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την κατάθεση του 17χρονου, τον Αύγουστο του 2021, ο 17χρονος περίμενε ξύπνιος στο συνηθισμένο πόστο του στην κουζίνα, σε περίπτωση που τον καλούσαν για κάτι. Τα μεσάνυχτα του ζήτησαν να μεταφέρει μια βελουτέ σούπα λαχανικών σε ένα από τα δωμάτια που έμενε ένα διευθυντικό στέλεχος της δομής.

Το παιδί φορούσε ακουστικά και άκουγε μουσική, κρατώντας τον δίσκο. Αφηρημένος, άνοιξε την πόρτα χωρίς να χτυπήσει και την έκλεισε πάλι γρήγορα. Όπως δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής», αντίκρισε τον 19χρονο φίλο του, ο οποίος του είχε ήδη εκμυστηρευθεί όσα βίωνε στη δομή αλλά μέχρι τότε δεν τον πίστευε.

Ένα από τα στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου ήταν όρθιος πάνω από τον 19χρονο και επιδιδόταν εκείνη τη στιγμή σε σεξουαλική πράξη. «Το είδες», του είπε την επόμενη μέρα ο 19χρονος, «ότι δεν είμαι τρελός».

Δείτε επίσης