Ελλάδα

Φυλάκιση με αναστολή σε 41χρονο που ζητούσε «ροζ» φωτογραφίες από 14χρονη

Είχε «ψαρέψει» το θύμα στα Social Media - Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση

Φυλάκιση με αναστολή σε 41χρονο που ζητούσε «ροζ» φωτογραφίες από 14χρονη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένοχος κρίθηκε 41χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, ομόφωνα, και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφορά, κατά πλειοψηφία (4-3).

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το 2011. Η 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου διέμενε σε χωριό της περιοχής Αγρινίου ενώ ο κατηγορούμενος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη.

Γνωρίστηκαν μέσω fb και ύστερα από επικοινωνία της ζητούσε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Το κορίτσι ήρθε στη Θεσσαλονίκη να τον βρει ενώ την έψαχνε ο πατέρας της. Η παθούσα η οποία είναι παντρεμένη με παιδί προσήλθε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος, ηλικίας 41 χρονών (σήμερα) είναι επίσης παντρεμένος και έχει μεταναστεύσει στη Γερμανία όπου εργάζεται. Κατά την απολογία του παραδέχτηκε ότι ζητούσε κάποιες φωτογραφίες από την παθούσα αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ακριβή της ηλικία . “Νόμιζα ότι ήταν 17 ετών” είπε.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο. “Γνώριζε ότι ήταν κάτω των 15 ετών.

Της ζητούσε πορνογραφικό υλικό για δική του ικανοποίηση
Είχε την ικανότητα να διαγνώσει την ηλικία της παθούσας. Δεν υπήρχε πλάνη του κατηγορούμενου όπως ισχυρίζεται ” επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με ποινή κάθειρξης 5 ετών ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: GRTimes,gr

Δείτε επίσης